Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но до края на

...
Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но до края на
Коментари Харесай

През България днес ще премине средиземноморски циклон

Атмосферното налягане едва ще се намали, само че до края на деня още веднъж ще се увеличи и ще се приближи до междинното за месеца.

Днес през страната ще премине средиземноморски циклон. Ще бъде най-вече облачно, прохладно и с превалявания. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува леден въздух. През деня в Източна България ще се задържи от юг и там температурите ще останат по-високи. На доста места ще има превалявания от дъжд, обилни в планинските региони и Югозападна България. Привечер, с понижението на температурите, тук-там във високите западни полета дъждът ще премине в сняг, ще се образува снежна завивка, само че снеговалежът бързо ще спре. Максималните температури ще са в необятни граници, от 8° - 10° в Западна България до 18° - 20° на изток, в София - към 8°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология,

В планините ще остане прохладно със мощен и плевел южен вятър. След обяд вятърът ще отслабне и в масивите от Западна и Централна България ще се ориентира от запад-северозапад. Ще бъде най-вече облачно и с превалявания от сняг, ще има виелици. В Рило-Родопския масив количествата ще са обилни. Под към 1000 метра преваляванията ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и с валежи от дъжд. Ще бъде прохладно със мощен южен вятър. Максималните температури ще са сред 12° и 16°. Температурата на морската вода е 9° - 10°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 52 мин. и залязва в 17 ч. и 23 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 30 мин. Луната в София изгрява в 6 ч. и 52 мин. и залязва в 15 ч. и 25 мин. Фаза на луната: един ден преди новолу
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР