Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца. През

...
Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца. През
Коментари Харесай

Дежурният синоптик с важно предупреждение за днес!

Атмосферното налягане ще остане по-високо от междинното за месеца. През нощта ще бъде най-вече ясно, съвсем безшумно и студено. Сутринта тук-там в низините и котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Минималните температури ще са сред минус 7° и минус 2°. Това предвижда дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките Мартин Славчев, представен от Блиц.

Утре ще е най-вече слънчево и съвсем безшумно. По-значителна ниска слоеста облачност ще се задържи по поречието на Дунав и над Източна България и там дневните температури ще останат по-ниски, сред минус 3° и минус 1°. В останалата част от страната оптималните температури ще са сред 1° и 6°.

В планините ще е уместно за туризъм. Ще бъде най-вече слънчево и ще духа до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 1°.



Почти през целия ден по Черноморието ще има ниска слоеста облачност, само че ще остане без превалявания. Ще е съвсем безшумно. Привечер ще са появи сляб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 2 - 4°, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 7 -8°.

На 20.12.2018 слънцето ще изгрее в 07:53 часа и ще залезе в 16:55 часа. Продължителност на деня 09:02 часа.

На 20.12.2018 луната ще изгрее в 15:24 часа и ще залезе в 04:53 часа. Осветеност на диска в 0h UT 90 %. Фаза на луната: пълнолуние.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР