Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното

...
Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното
Коментари Харесай

Облачна сряда, на много места ще вали и гърми

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от междинното за май.

Днес ще доминира облачно време. На доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици, в Югозападна България - интензивни и обилни по количество. Има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 17° и 22°, в София - към 17°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд, по най-високите елементи - от сняг, тук-там в Рило-Родопската област ще са интензивни, обилни по количества и с гръмотевици. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 9°, на 2000 метра - към 3°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна. След обяд, тук-там по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан вятър от изток-югоизток. Ще е хладно с оптимални температури: 13°-15°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Слънцето в София изгря в 6 ч. и 20 мин. и залязва в 20 ч. 27 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 7 мин. Луната в София залязва в 5 ч. и 17 мин. и изгрява в 18 ч. и 8 мин. Фаза на луната: два дни преди пълнолуние.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР