Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното

...
Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното
Коментари Харесай

Дъжд и градушки ни очакват днес

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от междинното за септември.

Днес на доста места из цялата страна ще обилни количествата от дъжд. Очакват се градушки. Ще духа до сдържан вятър от североизток, а в западната половина от Дунавската низина – от северозапад. Температурите ще продължат да се намаляват и оптималните ще бъдат от 18°-20° тук-там в северозападната част от страната до 28°-30° тук-там в Източна България, където ще има и слънчеви часове. В София предстояща оптималната температура: 19°-20°. През нощта против събота обилни превалявания и мощни гръмотевични стихии ще има по Черноморието, а в останалата част от страната преваляванията ще са в развой на прекъсване.

Над планините ще е най-вече облачно, по билата и мъгливо. Временни разкъсвания на облачността ще има денем над Родопите и Странджа. На доста места ще вали дъжд. Има условия за обилни превалявания с гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра към 15°, на 2000 метра – към 10°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има превалявания с гръмотевици. Има условия за обилни количества. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури: 25°-27°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР