Атлетката от Нидерландия спечели злато на 5000 метра и на

...
Атлетката от Нидерландия спечели злато на 5000 метра и на
Коментари Харесай

Сифан Хасан няма да преследва хеттрик от титли на Световното първенство по лека атлетика в Юджийн

Атлетката от Нидерландия завоюва злато на 5000 метра и на 10 000 метра на Игрите в Токио и взе бронз на 1500 метра, само че разкри, стресът от преследването на требъл я е изтощил.

" Почивах си доста и ми беше извънредно мъчно да стартира още веднъж, да се съсредоточвам ", сподели Хасан пред нидерландските медии за подготовката си за Световното състезание, което стартира в петък.

" Олимпиадата беше връхна точка. Беше в действителност мъчно да си слагам нови цели по-късно. Нямах мотивация. Но по-късно бягането стартира да ми липсва ", добави тя.

Само преди 10 седмици 29-годишната Хасан е решила да се концентрира върху спорта още веднъж, само че споделя, че е взела умишлено решение да го одобри малко по-лесно.

" Някъде по пътя би трябвало да се откажеш от нещо, с цел да имаш по-дълга кариера ", сподели тя пред " Алгемеен Дагблад ".

Хасан уточни, че след Юджийн следва друго Световно състезание в Будапеща идната година, по-късно Олимпиадата в Париж през 2024-а и по-късно още едно Световно състезание през 2025 година.

" Това е прекалено много. Страх ме е, че в случай че упражнявах, както съм го правила през последните години, ще прегоря ", съобщи двукратната олимпийска шампионка.

Тя сподели, че е удовлетворена от това, което е постигнала до момента - две златни медала на последното Световно състезание в Доха през 2019-а и по-късно три оценки в Токио предходната година.

" Получаваш това, за което работиш. Този път упражнявах, само че не толкоз, колкото предходните години. Това значи, че не мога да чакам, че ще бъда на най-високо равнище. Но не скърбя и съм в действителност удовлетворена от това по какъв начин се усещам в този момент ", съобщи нидерландката.

Хасан организира първото си съревнование за сезона предишния петък, като завоюва на 5000 метра на шампионат в Портланд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР