Атлетико Мадрид разгроми Севиля с 5:2 в истинско зрелище на

...
Атлетико Мадрид разгроми Севиля с 5:2 в истинско зрелище на
Коментари Харесай

Сладко отмъщение за Атлетико, кошмарни грешки разплакаха Севиля

Атлетико Мадрид разгроми Севиля с 5:2 в същинско представление на " Рамон Санчес Писхуан ". Отборът на Диего Симеоне си отмъсти на андалусийци за отпадането на четвъртфиналите в шампионата за Купата на краля и още веднъж се приближи на 7 точки от водача Барселона преди огромния конфликт посред им на " Камп Ноу " след седмица.

Мадридчани се възползваха оптимално от фрапантните неточности в отбраната на Севиля. Антоан Гризман направи хеттрик, а във вратата на Серхио Рико се разписаха още Диего Коща и Коке. Чак в края на дуела домакините върнаха два гола посредством Пабло Сарабия и Евер Банега.
7 - Diego Costa has been directly involved in seven goals in his nine games for Atletico this season in all competitions (five goals and two assists). Roar. pic.twitter.com/sLeuvuOkjA
— OptaJose (@OptaJose) 25 февруари 2018 година През седмицата Севиля изигра доста тежък мач от осминафиналите на Шампионската лига, в който изпусна да победи Манчестър Юнайтед. Винченцо Монтела се надяваше тимът му да повтори представянето си и против Атлетико. Италианецът заложи в предни позиции на Луис Муриел, а Хоакин Корея, Франко Васкес и Пабло Сарабия действаха най-близо до колумбиеца. Евер Банега и Стеван Нзонзи бяха двамата халфове с по-дефанзивни функционалности.

Диего Симеоне направи много разбърквания спрямо мача против ФК Копенхаген в Лига Европа, извоюван с 1:0. Диего Коща и Гризман си партнираха в офанзива, Саул и Коке играеха по фланговете, а Томaс Тейе и капитанът Габи Фернандес бяха в средата на терена. Като двойка централни бранители започнаха Диего Годин и Хосе Хименес.
Началото с нищо не подсказа какво оскърбление прдстои на домакините. Те стартираха с мощна преса и това обърка футболистите на Симеоне, които елементарно губеха топката. Още в 3-ата минута Муриел се озова самичък против Облак, само че не потърси някой от ъглите, а стреля право в тялото на словенеца.

Севилци продължиха да притискат противника, само че получиха тежък удар с травмата на локалния любим Хесус Навас. Преквалифицираният в десен бек деец бе сменен от Мигел Лаюн, което рзстрои синхрона в отбраната на отбора. В средата на полувремето Атлетико поизравни играта, а Диего Коща не пропусна да покаже невъздържания си манталитет. Бразилецът с испански паспорт загуби топката до тъчлинията и след това фаулира жестоко Клеман Ленгле, за което получи жълт картон.
Не след дълго обаче Коща се изяви и в положителна светлина. Той пресира разсеяния Банега и му лиши топката, а след това беше елементарно да я пусне под плонжа на Серхио Рико. Голът падна в 29-ата минута и беше началото на края за Севиля. Хоакин Корея получи жълт картон за симулация в наказателното поле - нещо, което направи и по-рано в дуела. В 38-ата минута Коща шутира по диагонала, само че Рико избави.

Атлетико поведе с 2:0 в 42-ата минута с прелестно попадение на Гризман. Французинът посрещна неприятно отбита топка от Ленгле, слаломира сред двама бранители и с елегантен удар в горния десен ъгъл съкруши домакините.
През второто полувреме очакванията на Севиля за поврат бяха стъпкани за броени минути. Коща получи пас от Коке и преодоля Рико, който го повали. Гризман с лекост трансформира дузпата в трети гол за " лос колчонерос ".

До края гостите се забавляваха, а отбраната на Севиля не спря да им прави дарове. В 65-ата минута Габриел Меркадо върна топката към Серхио Рико, само че не реши, че Гризман ще стигне пръв до нея. Французинът технично подаде на връхлитащия Коке и той се разписа за 0:4. Последваха греда на Гризман и егоистична демонстрация на Анхел Корея, който избра да стреля самичък, вместо да подаде на изцяло свободния Саул.
В последните 20 минути публиката на домакините се засилва при влизането в игра на някогашните футболисти на Севиля Витоло и Кевин Гамейро. И двамата бяха посрещнати с бурни освирквания. Витоло пропусна да отговори уместно, пращайки в навън топката след меко центриране на Гризман. Звездата на гостите се оказа на точното място в 81-ата минута и от близко вкара пети гол за " дюшекчиите " след пробив на Саул.

В заключителните минути гостите очевидно се отпуснаха и това разреши на Севиля да стигне до две попадения. Първо Сарабия получи подаване от Висам Бен Йедер, а след това Евер Банега оформи крайния резултат с компактен удар до гредата.
Атлетико към този момент е в серия от 5 следващи победи в Примера и събра 58 точки. Севиля пък значително се елементарни с очакванията си да нападна топ 4 и присъединяване в Шампионската лига. Отборът на Монтела е на 6-о място, само че на цели 10 точки от Валенсия.

В междинния 26-и кръг Атлетико е хазаин на Леганес, а Севиля ще гостува на новобранеца Малага.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Примера дивисион 25 кръг, неделя 25 февруари  Севиля 2:5краен резулат  Атлетико Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР