Атлетико (Мадрид) изигра доста силен мач и спечели с 2:1

...
Атлетико (Мадрид) изигра доста силен мач и спечели с 2:1
Коментари Харесай

Атлетико трепери в края, но постигна шеста поредна победа и ще гостува в настроение на Барселона

Атлетико (Мадрид) изигра много мощен мач и завоюва с 2:1 в семейството си на Алмерия в мач от 29-ия кръг на Ла Лига. Точен на два пъти за “дюшекчиите ” бе Антоан Гризман (5’, 43’), а в интерес на гостите автогол си означи Хосе Хименес. По този метод домакините продължиха своята отлична серия от шест следващи победи и ще могат да влязат със самочувствие в дербито с Барселона през идната седмица. Домакините пропуснаха куп положения да вкарат трето попадение, което да им подсигурява по-спокоен завършек на дуела, а в последните минути гостите натиснаха и на няколко пъти можеха да стигнат до изравнително попадение.

Футболистите на Диего Симеоне имаха потребност единствено от пет минути, с цел да излязат напред в резултата след осъществяване на корнер, когато Антоан Гризман съумя да се намеси чудесно и да прати от близко топката в мрежата за 1:0. Мадридчани можеха да удвоят своята преднина в десетата минута, когато още веднъж френското острие напредна добре в празно пространство и стреля около дясната греда. Малко по-късно и Коке можеше да изненада с първокласен отдалечен удар вратаря на Алмерия, само че топката мина над напречния дирек.

Анхел Корея на собствен ред преодоля с лекост защитник и стреля рисково, само че топката още веднъж прелетя прекомерно високо. Малко по-късно още веднъж Гризман също бе покрай попадение, само че стреля неопределено.

Гостите обаче съумяха да изравнят резултата в 38-ата минута с помощта на Лео Баптищао, който съумя да напредне добре и да влезе в наказателното поле, след което изстрелът му рикошира в Хосе Хименес, с цел да направи Ян Облак некадърен да реагира.

Играчите на Атлетико Мадрид възвърнаха преднината си две минути преди края на първата част, когато още веднъж Антоан Гризман се възползва от паралелно подаване в пеналта и означи за 2:1. Първоначално попадението бе анулирано заради засада, само че след по-внимателен обзор на обстановката с ВАР то бе зачетено.

Домакините имаха доста съществено искания за дузпа три минути след началото на втората част след нов удар на Гризман, който срещна ръката на защитник. Съдията обаче незабавно даде сигнал играта да продължи. Ситуацията бе прегледана и с ВАР, само че решението не бе променено.

Футболистите на Атлетико продължиха с доста сериозния си напън в търсена на ново попадение при започване на второто полувреме. Нови отлични намеси на Фернандо Мартинес предотвратиха попадение след отлични шансове на Гризман и Маркос Йоренте в идващите минути. Точно след час игра пък Яник Караско нацели гредата, само че топката отхвърляше да влезе във вратата.

Постепенно натискът от страна на домакините понижа, въпреки те да насочиха още няколко рискови удара по посока на вратата. Ситуацията можеше да вземе трагичен поврат в последната минута на работното време, когато едно центриране отдясно срещна ръката на отбелязалия си към този момент автогол Хосе Хименес. Съдията бе привикан да прегледа обстановката с ВАР, само че в последна сметка отсъди, че е имало засада на състезател на Алмерия. В последните минути футболистите на Руби вкараха топката няколко пъти доста рисково в наказателното поле, само че в последна сметка Атлетико сграбчи трите точки.

С тази шеста поредна победа “дюшекчиите ” се приближиха единствено на две точки от втория в класирането Реал Мадрид. Алмерия пък продължава да се бори за своето оцеляване и сега се намира тъкмо над чертата на рисковата зона с 30 точки, на три от Валенсия и Еспаньол.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР