Атлантическият съвет предлага Елеонора Митрофанова да бъде обявена за персона

...
Атлантическият съвет предлага Елеонора Митрофанова да бъде обявена за персона
Коментари Харесай

Чемодан, вокзал, Москва: Гоним Елеонора Митрофанова

Атлантическият съвет предлага Елеонора Митрофанова да бъде оповестена за личност нон грата поради скандалното изявление на зам.-председателя на съветската Дума Пьотр Толстой.

Той уточни България и Румъния като евентуални обекти на военна офанзива от страна на Русия, откакто тя „ завърши с Украйна “. Толстой планува за дестабилизация на България да бъдат употребявани съветските жители, пребиваващи в страната ни и населяващи главно Черноморието.

Това не е първото сходно негово изявление. През 2016 година той разгласи: „ България ще я купим цялата. Половината от крайбрежието й към този момент купихме “. След реакцията от наша страна той се оправда, че думите му били извадени от подтекста, съобщи „ Галерия “.

В позицията на Атлантическия съвет се показва още, че Министерство на външните работи би трябвало да връчи остра протестна нота на Митрофанова, а броят на съветските дипломати да бъде още понижен, с цел да е еднакъв с този на нашите представители в Москва.

Атлантиците упорстват министър председателят да изиска от ДАНС разбор на уязвимостта на България от съветското хибридно въздействие, с необикновен акцент върху съветските жители и притежаваните от тях недвижими парцели у нас.

В тази връзка като незабавна стъпка би трябвало да се отнеме от Москва собствеността на Санаториално-оздравителния комплекс „ Камчия “, се споделя в документа.

На този декор пристигна версията, че абсурдът със листата на българи за „ премахване “, оповестен в уеб страницата „ Миротворец “ като врагове на Украйна е инспириран от Русия.

Реклама

На първо място – не е ясно по какъв аршин са подбирани имената на отявлените поддръжници на Путин, оповестени от уеб страницата за такива. Известно е, че още при започване на войната този уебсайт пусна лист със чиновници на съветските специфични служби, освен това – с номерата на паспортите им.

В мокрия лист има и хиляди украински и задгранични публицисти. Тук са и унгарският министър председател Виктор Орбан, някогашният немски канцлер Герхард Шрьодер, американският посланик Хенри Кисинджър и, кой знае за какво, вокалистът на „ Пинк Флойд “ Роджър Уотърс.

Там попадат още беларуската писателка Светлана Алексиевич и починалият италиански министър председател Силвио Берлускони.

България е показана с политици, наблюдаващи и публицисти, като всички те са с блестящо изразени проруски позиции. Там са Георги Първанов, Кристиян Вигенин, проф. Иво Христов, Волен Сидеров, Магдалена Ташева, Валентин Вацев, проф. Ваня Добрева, публицистите Велислава Дърева, Велиана Христова, Диляна Гайтанджиева и други.

На пръв взор описът съдържа основно хора с проруски настройки, само че наблюдаващи считат, че е менажиран по необикновен метод.

Липсват имена на много от българските русофили. Например, пропуснат е Сергей Дмитриевич Станишев, както и цялото настоящо управление на Българска социалистическа партия, излизало нееднократно с антиукраински позиции. Липсва също по този начин и Петър Волгин, само че пък е включена Елена Йончева.

Според Кремъл на уеб страницата се показват бъдещи жертви на украинските служби.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР