Атина. Внушителна част от гражданите на Гърция (97%) са на

...
Атина. Внушителна част от гражданите на Гърция (97%) са на
Коментари Харесай

Kathimerini : Според гърците корупцията в страната все още остава ненаказана, показва проучване

Атина. Внушителна част от жителите на Гърция (97%) са на мнение, че страната им има забележителен проблем с корупцията, която съществува и се поддържа основно от политическата система и нейния клиентелизъм. Това демонстрира изследване на публичното мнение на Националния орган за бистрота (NTA), показано на първото издание на Форума за честност, оповестява електронното издание на атинския всекидневник Kathimerini .

Броят на хората, които разказват казуса с корупцията като „ доста просторен “ е 67%, до момента в който 30% го дефинират като „ много просторен “.

Общо 87% от интервюираните споделят, че секторите, които най-вероятно ще включват корупция, са тези с публични работи и държавни поръчки (62%), политическата система (59%) и средствата за всеобща информация (48%).

Следват общините и районите (39%), правосъдната система (21%), даването на медицински услуги в Националната здравна система (18%), строителните лицензи (14%), услугите, налагащи закона (11%), общественият бранш (9%) и бизнес лицензирането (3%).

Резултатите са основани на 777 въпросника, попълнени онлайн сред 11 септември и 30 ноември от посетителите на павилиона на NTA на Международния панаир в Солун и от клиентите на бюлетина на NTA.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР