Aтина. Доц. д-р Андрей Кехайов откри Осмия Международен конгрес на

...
Aтина. Доц. д-р Андрей Кехайов откри Осмия Международен конгрес на
Коментари Харесай

Доц. д-р Андрей Кехайов откри Осмия Международен конгрес на Югоизточноевропейския медицински форум в Атина

Aтина. Доц. доктор Андрей Кехайов откри Осмия Международен конгрес на Югоизточноевропейския медицински конгрес в Атина, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Встъпителни слова произнесе доктор Стилианос Антипас, основен секретар на ЮЕМФ. Конференция се организира от 7 до 10 септември. Конгресът кандидатства за акредитация от европейския акредитационен съвет за непрестанно образование по медицина(ЕАССМЕ).
„ Уважаеми сътрудници през днешния ден откриваме 8-мия конгрес на лекарите от Югоизточна Европа. Днес ще имаме опция да приказваме по разнообразни тематики “, съобщи доцент доктор Кехайов президент на Югоизточноевропейския медицински конгрес.
По думите му в Международен конгрес на Югоизточноевропейския медицински конгрес вземат участие представители от 19 страни, а на Осмия конгрес през днешния ден присъстващите са от 14 страни. Общия брой на участниците е 270. Според доцент доктор Кехайов ползата към този конгрес е огромен и на него лекарите се събират, тъй като това е тяхната креативна площадка.
„ Радвам се, че страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики се причисляват към нас. Вие всички знаете, че няма никаква езикова преграда по време на този конгрес, това са едни положителни практики. Руски и британски са главните езици, на които приказваме. Динамиката и процесите, които текат в областта на опазването на здравето ще бъдат разисквани. Забелязваме мощно присъединяване на лекари от Грузия, Беларус, Украйна. За първа година се причисляват и лектори от Швейцария “, добави доцент доктор Кехайов.
Основните тематики на Конгреса са „ Онкология “, „ Кардиология “, „ Хирургия “, „ Диабет “, „ Акушерство и гинекология “ и „ Разни “.
По време на конференцията ще се организира кръгла маса по „ Здравеопазване и финансиране на опазването на здравето “. Тази вечер ще бъдат наградени лекари от Югоизточна Европа. Първият преподавател от България е проф. Борислав Китов.
Любомира НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР