Атина/Берлин. Назначаването на председателя на Свободната демократическа партия (СвДП) за

...
Атина/Берлин. Назначаването на председателя на Свободната демократическа партия (СвДП) за
Коментари Харесай

Kathimerini : „Гърците няма да забравят Линднер“ – той е „по-труден от Шойбле“ и ще създаде сериозни проблеми в Европа

Атина/Берлин. Назначаването на ръководителя на Свободната демократическа партия (СвДП) за нов министър на финансите на Германия бе посрещнато с съмнение в Гърция. „ Линднер е по-труден от Волфганг Шойбле “, който бе отпред на финансовото ведомство в Берлин по време на гръцката рецесия, разясняват в редакцията на атинския всекидневник Kathimerini .

Изданието напомня, че водачът на свободните демократи „ направи име “ в годините на финансовата рецесия в южната ни съседка с рецензиите си към Шойбле, че се оправя прекомерно едва с нея и като цяло е прекомерно „ мек “ към гърците.

„ Кристиан Линднер е по-малко проевропейски и по-твърд в бюджетната дисциплинираност от Волфганг Шойбле и евентуално ще сътвори съществени проблеми в Европа, демонстрирайки неотстъпчивост “, гласи анализът на изданието. Постът на финансов министър обаче беше изискване на СвДП за започване на договаряния за така наречен светофарна коалиция, напомня Kathimerini.

„ Гърците не са не запомнили Кристиан Линднер, който по време на тежката финансова рецесия в страната се изрича няколко пъти в интерес на Грекзит – страната да напусне еврозоната “, написа вестникът. От редакцията напомнят, че немският политик настоя на Атина да бъде отхвърлен трети пакет помощ, като дефинира излизането й от еврозоната като „ по-малката вреда “.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР