Атентат пред Руското посолство в Кабул в Афганистан.Експлозия избухна в

...
Атентат пред Руското посолство в Кабул в Афганистан.Експлозия избухна в
Коментари Харесай

Атентат пред портите на руското посолство в Кабул

Атентат пред Руското посолство в Кабул в Афганистан.

Експлозия избухна наоколо до портите на съветското посолство в афганистанската столица Кабул сутринта на 5 септември. Според " Ал Арабия " гърмежът е бил осъществен от нападател самоубиец. По това време пред постройката се е била струпала опашка за приемане на визи. Министерството на външните работи на Русия заяви, че двама чиновници на посолството са починали в следствие от гърмежа.

Най-малко 10 души са починали, а други 8 са приети в болница, показва източник на РИА Новости, съобщи Актуално. Афганистанската полиция заяви, че атентаторът е бил разпознат и премахнат от въоръжените чиновници на посолството, до момента в който се приближавал към портата. Той детонирал експлозивите наоколо до входа на постройката. Все още никой не е поел публично отговорност за квалифицирания атентат.

" Преди да стигне до задачата, атентаторът самоубиец е бил разпознат и убит от защитата на съветското посолство (б.а. - от талибаните)... Все още няма информация за жертви ", споделя пред " Ройтерс " Мавлави Сабир, шеф на полицейския регион, в който е осъществено нападението. Източник на РИА Новости оповестява, че сега на детонацията съветски посланик е излязъл на улицата, с цел да уточни имената на претендентите за виза.

Русия е една от дребното страни, които поддържат посолство в Кабул, откакто талибаните завзеха страната преди повече от година. Въпреки че Москва не признава публично държавното управление на талибаните, тя води диалози с публични лица за съглашение за доставка на бензин и други артикули

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР