Ателиета и работилници за детско творчество, майстори на хвърчилата от

...
Ателиета и работилници за детско творчество, майстори на хвърчилата от
Коментари Харесай

Майстори от 5 държави идват във Варна на Фестивала на хвърчилата през август

Ателиета и работилници за детско творчество, майстори на хвърчилата от България, Турция, Хърватия, Естония и Украйна, демонстрации на интернационалните кайт клубове и още доста атрактивна стратегия чака варненци на Международния фестивал на хвърчилата, научи Moreto.net.

За поредна година големи цветни хвърчила ще изпъстрят небето над Аспаруховския плаж на 17 и 18 август 2019 година Тази година фестивалът ще означи седмата си годишнина, като двата фестивални дни във Варна ще бъдат последвани от демонстрации на хвърчила в Приморско (21 -22 август, плаж Приморско) и Синеморец (24 – 25 август, плаж Велека). По този метод фестивалът ще обхване три разнообразни местоположения на българското Черноморие и ще продължи цели 9 дни.

Основен акцент на фестивала са демонстрациите на интернационалните кайт клубове, които показват своите неповторими модели хвърчила, постоянно достигащи впечатляващи размери, надпреварите с управляеми модели хвърчила и детските работилници, където малчуганите изявяват гениите си и се забавляват.

От 10.00 до 17.00 ч. през оповестените фестивални дни професионалните клубове на участниците ще демонстрират най-новите си творения, в това число атрактивните за децата обемни модели на разнообразни животни – мече, тигър, октопод, калинки и доста други. Атрактивно за публиката ще е майсторското ръководство на спортни хвърчила – това са модели за напреднали, които летят доста бързо и разказват комплицирани фигури в небето.

Парадът ще бъде придружен от приятна музика и други занимания за дребни и огромни. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР