Атанасов (ДБ): ГЕРБ искаха избори, купиха си ги - да

...
Атанасов (ДБ): ГЕРБ искаха избори, купиха си ги - да
Коментари Харесай

Атанасов: Много му се иска на Бойко да ни прегърне, но прегърнатият от Бойко си отива от политиката

Атанасов (ДБ): ГЕРБ желаеха избори, купиха си ги - да забележим в този момент какво ще създадат

ГЕРБ взеха законодателната власт и няма какво да се увърта. Инсталираха Вежди Рашидов и до него е Росен Желязков, а откъм гърба е Десислава Атанасова, и оттова към този момент отиваме към Банкя. Това съобщи ген. Атанас Атанасов от „ Демократична България ”, определен за зам.-председател на 48-я парламент.

„ Въпросът е по какъв начин ще се дефинира дневният ред. Важни са детайлите – какви точки ще влизат в дневния ред. Контролиращите този развой ще желаят да се гледат тези, които да им носят дивиденти. Нагласата към този миг е, че отново отиваме към избори ”, счита той.

„ Ние гласувахме срещу избора на Рашидов, точно тъй като по този метод ръководството на законодателната власт отива в ръцете на ГЕРБ ”, безапелационен е той.

„ Ние не сме обсъждали въобще дали би трябвало да предложим наш човек. Пусканите в пространството имена за наши претенденти бяха пускани също от ГЕРБ. Много му се желае на Бойко да ни прегърне, само че знаем, че прегърнатият от Бойко си отива от политиката. Ние създадохме Демократична България с съществена цел – да се борим с демонтирането на корупционния Борисов режим. Тези опити за нечиста сделка от страна на ГЕРБ би трябвало да се разсейват всекидневно ”, добави Атанасов.

Той изиска да се остави в предишното въпросът за това дали не трябваше да има взаимно явяване с „ Продължаваме промяната ”: „ Колегите с техни причини отхвърлиха. ”

„ Войната в Украйна постави тежки разграничителни линии в тогавашната коалиция – ние започнахме взаимна работа преди експлоадирането на войната. Българска социалистическа партия отхвърля поддръжка за Украйна и на процедура е на страната на Русия ”, сподели още той.

„ Смъкналите кабинета на Петков желаеха избори, купиха си ги – да забележим в този момент какво ще създадат. За ГЕРБ приказвам. Имаше брутално пазаруване на изборите и страната не противодействаше. Миналите служебни държавни управления се пробваха да противодействат – в този момент имаше реплика ”, добави още Атанасов.

„ Не можем да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ. Ние ще обезсмислим цялостното ни битие. Бихме подкрепили държавно управление единствено с втория мандат на Политическа партия, само че с условия. Ние с ГЕРБ не можем да бъдем дружно, и Движение за права и свободи – те са като сиамски близнаци, скрити зад паравана ”, изрично съобщи той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР