Атанас Славов: “Демократична България” ще подкрепи и новото искане на

...
Атанас Славов: “Демократична България” ще подкрепи и новото искане на
Коментари Харесай

ДБ ще подкрепи новото искане на Украйна за изпращане на оръжие

Атанас Славов: “Демократична България” ще поддържа и новото искане на Украйна за оръжие

“Демократична България” ще поддържа новото искане на Украйна за изпращане на оръжие, съобщи националният представител Атанас Славов, който е и член на комисията по защита в Народното събрание.

Освен че оказването на военно-техническа помощ е кардинална позиция на “Демократична България” през цялото време на войната, това е и опция за модернизиране на българската войска с ново натовско въоръжение.

“В момента следим нов стадий във войната, която води Украйна. В нейната светлина тематиката за изпращане на остаряло съветскооръжие кореспондира с другата тематика – за модернизацията на българската войска и превъоръжаването и по стандартите на НАТО”, съобщи Славов пред “Радио Пловдив” на БНР.

“Ако в този момент помогнем на Украйна с това остаряло съветскооръжие, незабавно ще получим заместващи мощности от съвременно, натовско въоръжение. Иначе ще останем изправени пред хипотезата в края на този спор една страна като Украйна, която не е членка на НАТО, да има по-модерно натовско оръжие спрямо страна формален член на алианса. Затова този въпрос не може да бъде отминавам с лека ръка”, добави той.

Представителите на “Демократична България” в обединението още веднъж ще поддържат украинското искане, пристигнало посредством нота от дипломат Виталий Москаленко. Според Славов първо Министерски съвет би трябвало да разиска и реши и вероятно да внесе план за решение в Народното събрание.

“Първоначалното решение единствено за ремонт на военна техника беше в отговор на съответно искане. Сега имаме ново съответно искане и по тази причина е редно процедурата да стартира отначало”, сподели той.

“Всичко това наподобява още по-актуално след вчерашната опасност с нуклеарна ракета от върховен представител на съветските институции към българската страна. Очевидно Русия ни преглежда като неприятелска страна, поради което и ние би трябвало да имаме подобаващ, съответен отговор и поведение”, добави той, като засяга мненията на шефът на “Роскосмос” Дмитрий Рогозин от през вчерашния ден.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР