Аталанта отстъпи от Лече с 1:2 като домакин в мач

...
Аталанта отстъпи от Лече с 1:2 като домакин в мач
Коментари Харесай

Аталанта на колене пред Лече в Бергамо

Аталанта отстъпи от Лече с 1:2 като хазаин в мач от 23-ия кръг от италианската Серия А. Асан Кисей даде задатък на Лече още в 4-ата минута, а в Алексис Блин удвои задатъка за Лече в 74-ата минута. Единственото попадение за „ бергамаските “ бе дело на Расмус Хойлунд.

Двубоят стартира с напън на Лече. В 4-ата минута Валентин Гендрей комбинира с Асан Кисей, който си освободи място с бомбен изстрел от отдалечен отдалеченост даде ранен задатък на Лече.
 
В 17-ата минута футболистите на Аталанта имаха съществени искания за дузпа, само че такава не бе отсъдена.

Йоаким Меле имаше задоволително време и място да насочи удар в наказателното поле на Лече в 33-ата минута, само че Владимиро Фалконе отрази по впечатляващ метод.

Адемола Лукман съумя да опъне мрежата зад Фалконе в 48-ата минута, само че голът не бе зачетен поради засада след инспекция с VAR.

Габриел Стрефеса центрира в наказателното поле на Аталанта, където Алексис Блин засече и прати за повторно топката в мрежата на „ Богинята “ в 74-ата минута, с което задатъкът на Лече се удвои.

Аталанта въпреки всичко съумя да върне едно попадение, само че прекомерно късно. В 87-ата минута след неточност на Фалконе, Расмус Хойлунд лиши и съумя да приключи от приблизително разстояние.

В четвъртата минута на добавеното време Аталанта можеше да изравни, откакто Луис Муриел засече от чиста позиция, само че Владимиро Фалконе се разтегна и отрази.

След този триумф Лече се изкачва до 13-о място във краткотрайното класиране в Серия А с актив от 27 пункта, до момента в който Аталанта е на 5-а позиция с 41 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР