Аталанта и Лацио изнесоха истинско шоу за феновете в сблъсъка

...
Аталанта и Лацио изнесоха истинско шоу за феновете в сблъсъка
Коментари Харесай

Страхотен сблъсък, пет гола, червен картон и пропусната дузпа определиха полуфиналиста между Аталанта и Лацио

Аталанта и Лацио изнесоха същинско шоу за почитателите в конфликта си от четвъртфиналите за Купата на Италия завършвайки 3:2 в интерес на домакините. Срещата предложи съвсем всичко, с цел да задоволи футболните почитатели - пет гола, червен картон, пропусната дузпа и доста напрежение. Головете за домакините бяха дело на Берат Джумсити (7’), Руслан Малиновски (37’) и Александър Миранчук (57’), а за гостите точни бяха Верат Мукири (17’) и Франческо Ачерби в (34’). Хосе Паломино пък бе изпъден в 53-ата.

Играчите на Джан Пиеро Гасперини откриха резултата още в седмата минута след корнер, когато няколко бранители на “орлите” се разминаха с топката, която попадна в Джимсити към точката за осъществяване на дузпа и той я прати несмущаван във вратата.

Само няколко минути по-късно домакините можеха и да удвоят, в случай че получилият в наказателното поле Луис Муриел бе по-съсредоточен при изстрела си, който попадна право в ръцете на Хосе Рейна.

Гостите съумяха да изравнят в 17-ата минута, когато топката доближи до Франческо Ачерби на лявото крило, той центрира балонно, само че Ведат Мукири се извиси в наказателното поле и преодоля стража Пиерлуиджи Голини. Същата композиция бе повторена и две минути по-късно, само че бранител на Аталанта съумя да се намеси и да почисти в точния момент.

В 35-ата минута играчите на Симоне Индзаги реализираха цялостен поврат, когато Ачерби пое топката малко след централната линия, направи отличен пробив, преодоля няколко футболисти на домакините, нахлу в наказателното поле и означи за 1:2.

Само две минути по-късно равенството още веднъж бе възставновено. Дълъг пас от отбраната откри непокрития Мюриел в наказателното поле, той направи няколко залъгващи придвижвания и подаде към забравения изцяло непокрит Малиновски, който се разписа за 2:2.

Второто полувреме не стартира по-най-добрият метод за домакините, които останаха с 10 души след червен картон на някогашния състезател на Лудогорец Хосе Паломино в 54-ата за нарушаване против резервата Лацари, който можеше да се измъкне самичък против вратаря.

Три минути по-късно обаче играчите на Аталанта още веднъж доближиха до преднина с гол на Александър Миранчук., който в последна сметка се оказа и надвит. Грешка при изнасянето разреши на Кристиан Ромеро да нападна защитник на Лацио, лиши му топката, с която навлезе в наказателното поле и там асистира на своя съотборник.

66-ата минута още веднъж резервата Дуван Запата се озова в центъра на събитията, откакто нахлу в наказателното поле, където бе повален от Уесли Хут и играчите на Гасперини получиха дузпа. Зад топката застана точно фаулираният Запата, само че Рейна съумя да отрази удара с крайници.

В последните минути гостите обсадиха наказателното поле на Аталанта и сътвориха няколко положения, само че по този начин и не реализираха изравнително попадение, което можеше да изпрати конфликта в продължения.Най-близко до изравняването бях в 89-ата минута, когато центриране в наказателното поле на Аталанта бе посрещнато от Ачерби, само че Голини се намеси прелестно и отрази удара.

Аталанта ще срещне на полуфиналите спечелилия от конфликта Наполи - Специя, който ще се изиграе на следващия ден 22:00. Лацио пък може да вземе реванш още в идващия кръг, когато още веднъж се изправят против съшия съперник.
Серия А 20 кръг, неделя 31 януари  Аталанта 16:00предстои  Лацио
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР