Атакуващият полузащитник Лукас Петков говори за първи път пред българските

...
Атакуващият полузащитник Лукас Петков говори за първи път пред българските
Коментари Харесай

Лукас Петков: Много благодаря за топлия прием

Атакуващият полузащитник Лукас Петков приказва за първи път пред българските медии, откакто беше извикан от селекционера на националния тим по футбол Младен Кърстаич за мачовете с Иран на 7-и септември и с Черна гора на 10-и.

Петков, който играе в Гройтер Фюрт от Втора Бундеслига, приказва на немски, защото не схваща български език.

" Много благодаря за топлия банкет, усещам се добре и най-много се надявам да покажа на какво съм кадърен на терена и да оказа помощ на тима на терена ", с цел да реализираме положителни резултати против Иран и Черна гора.

" За мене е чест да бъда тук, момчетата ме одобриха доста сърдечно. Дали съм бил сюрпризиран? Не, за мен е чест да съм тук. Най-голямото предизвикателство пред мен е да получа игрови минути и да запиша присъединяване за България. Надявам се това да се случи и да допринеса за тима с изявите си на терена, сподели още атакуващият полузащитник.

Роденият през 2000-ата година във Фридберг (Бавария) младеж на Аугсбург е трето потомство немски жител. Дядо му Слави Петков е роден през 1931-а година в село Покрован, Хасковска област, само че съумява да избяга от комунистическия режим в България и се открива в Бавария. Бащата на българския национал Вили Петков също е роден в Германия.

Кариерата на играча минава през първия и втория тим на Аугсбург, след което една година е преотстъпен на третодивизионния Ферл, преди да се озове в Гройтер Фюрт.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР