Атакуващият халф Петър Шопов подписа договор с германския Айнтрахт Мендих

...
Атакуващият халф Петър Шопов подписа договор с германския Айнтрахт Мендих
Коментари Харесай

Юноша на Локомотив Пловдив дебютира с два гола в Германия

Атакуващият халф Петър Шопов подписа контракт с немския Айнтрахт Мендих и блесна с два гола още при дебюта си. Новият немски отбор на 21-годишния пловдивчанин, който се състезава в районните лиги в страната победи с 3:0 като посетител SG Нейтерсен, като българинът имаше съществена заслуга за триумфа. Освен двете попадения, той направи и асистенция за попадението на съотборника си Тим Моншерман, оповестява организация „ Темпо Нюз “.

Бившият младеж на Локомотив Пловдив парафира договор за период от две години, откакто мина сполучливо медицинските проби. Още на същия ден мениджърът Бернд Паули незабавно предложил контракт на младия българин. Треньорът на отбора от Мендих - Кодай Сталф, пък останал доста удовлетворен качествата на Шопов и бързата му акомодация в тима и незабавно го присъединил в титулярния състав. Нашето момче му се отблагодарява за доверието с две попадения и голова асистенция, а наставникът след мача похвалил пред целия тим сънародника ни.

Петър Шопов е бил предложен в Айнтрахт Мендих от мениджъра Красимир Тенков.

С новия си тим, роденият през 2000-ата година пловдивчанин играе в шампионата на Регионалната лига на област Северен Рейн-Вестфалия.

Преди 2 години Шопов бе пред трансфер в дублиращия отбор на Торино, дружно с някогашния си съотборник в Локомотив Иван Чалъков, по гледище на отговарящия в отбора на „ биковете “ от Серия А за партньорството с източноевропейските страни Фабрицио де Микеле.

Заради организационни неуредици обаче тогава прехвърлянето се провали, след което младокът отиде в елитния Ботев Враца.

Преди две години и половина, едвам 18-годишен, Шопов дебютира в представителния мъжки отбор на Локомотив Пловдив, при загубата от ЦСКА с 0:2 на стадион „ Българска войска “ в мач от първия кръг на efbet Лига. Младокът тогава се появи през второто полувреме на терена на мястото на Парвиз Умарбаев.

За последно Петър Шопов игра с екипа на Марица и оказа помощ доста с играта и головете си за завръщането на отбора в професионалния футбол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР