Атаките на ГЕРБ срещу президента Румен Радев се ожесточават. От

...
Атаките на ГЕРБ срещу президента Румен Радев се ожесточават. От
Коментари Харесай

ГЕРБ нарече президента „позор“ и поиска да не се кандидатира за нов мандат


Атаките на ГЕРБ против президента Румен Радев се ожесточават. От парламентарната естрада при започване на днешното пленарно съвещание, Спас Гърневски прочете декларация от името на група, в която изписа куп рецензии и обиди към президента. И настоя той да не се кандидатира за вроти мандат на „ Дондуков “ 2. Обвини го и в търговия с въздействие.

" Г-н Радев, вие сте позор и срам за страната ни, а сте зяпнал за власт в преди малко съвзела се от комунизма България. Като хора с повече опит в политиката ви призоваваме да се смирите и най-почтено да оттеглите поръчката си за втори мандат. Четири години стигат, господин президент ", разгласи Гърневски. От декларацията се разбра, че ГЕРБ считат президентския консултант Пламен Узунов за отговорен за нарушаванията, които ОЛАФ откри при пазаруването на джипове за потребностите на Министерство на вътрешните работи. Според партията на Борисов е ясно кой е манипулирал поръчката, която е злепоставила страната ни.

" Какъвто чорбаджията, такива и ратаите ", сподели Гърневски, визирайки служебното държавно управление на Огнян Герджиков, при което се е случила публичната поръчка.

Гърневски даже изясни по какъв начин президентът налагал властнически жанр и командвал служебното държавно управление.

" Помните ли репликата на Огнян Герджиков, с която той ясно разказа елементарния механизъм на взимане на решения в печално известния длъжностен кабинет: " Желанието на президента на републиката е това да бъде направено по този метод, по който аз рапортувам. Това е ". И в този момент ли, господин президент, " просто по този начин " наредихте. Ние от дълго време знаем, че конституционно отредените Ви пълномощия Ви стягат. Но дано не забравяме, че в правовата страна има правила на политическо благовъзпитание, които родните държавници следва да съблюдават ", отсече гербаджията.

Според него от " Дондуков " 2 се пробват да " разпънат чадър " за следствието, с което разрушават " престижа на европейска България ".

В декларацията се загатва и визитата на Румен Радев в Естония, което трябваше да завърши предварително, откакто стана ясно, че президентът е контактен на инфектиран с ковид. Според ГЕРБ президентът е излъгал за контакта си и поради това е " изпъден като бездомно куче " и направил " за срам " България.

В отговор Крум Зарков от Българска социалистическа партия прикани да се пази престижа на институциите и напомни, че предстоят избори, а тогава " хората ще се произнесат дали желаят политици като Румен Радев или като Спас Гърневски ".

" Уважаема госпожо ръководител, апелирам да припомните на депутатите, които вършат декларация, че България е осъждана нееднократно поради това че депутати от ГЕРБ си разрешават да изопачават обстоятелствата и да произнасят присъди. Осъждана е нееднократно поради хора, които тук са четели СРС-ата и сходни заявления като тази на Спас Гърневски ", сподели още Зарков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР