Атаката в Страсбург не е замислена предварително, извършителят е трябвало

...
Атаката в Страсбург не е замислена предварително, извършителят е трябвало
Коментари Харесай

Славчо Велков: Атаката в Страсбург не е замислена предварително

Атаката в Страсбург не е замислена авансово, причинителят е трябвало да бъде задържан за опит за ликвидиране и обир, само че са го изпуснали. Първият му конфликт е с представителите на реда – това е акт на възмездие, той е бил добре квалифициран и въоръжен. Това съобщи в предаването „ Лице в лице” по bTV Славчо Велков – специалист по сигурността и народен представител от „ Българска социалистическа партия за България”.

Това е един тип необикновен тероризъм – градски тероризъм, уточни той и означи, че атентатът припомня тези в Осло и Толуза, припомня като технология и на братята Куаши.
Задържаха фамилията на стрелеца от Страсбург (ОБЗОР) При обиск в жилището на нападателя, спецчастите откриват ръчни гранати.
По думите на Славчо Велков това, че причинителят не е арестуван може да докара до вид за взимане на заложници. Остава неразбираемо за какво не е умъртвил водача на такси, означи той.

„ За следващ път системата за сигурност във Франция не реагира съответно, това има огромен политически отенък – случва се в миг на събития, които касаят президента Макрон”, сподели още Славчо Велков.
Издирват 29-годишния Шериф Шекат за терористичния атентат в Страсбург Жертвите на нападението са две, ранени са 12 души, от които шестима с в тежко положение
Извършителят на нападението има присъди от 13 годишен, името му е Шариф, което значи почтен, уточни още специалистът.

Според него ние сме толкоз застрашени и уязвими, колкото са всички други европейски страни. „ Трябва да бъдем в положение, в което най-малко да минимизираме резултатът от сходни действия”, означи Велков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР