Атаката по мейлите на пловдивчани със странни съобщения стават все

...
Атаката по мейлите на пловдивчани със странни съобщения стават все
Коментари Харесай

Блазнят пловдивчани с милиони евро от името на алжирска фонд...

Атаката по мейлите на пловдивчани със странни известия стават все по-интересни. За следващия опит за шашма алармира четец на „ Марица “.

22-годишният Никола е получил три идентични мейла в границите на три дни от името на интернационална фондация за подкрепяне, учредена в Алжир. Съобщението е малко и гласи следното:

„ Имаме сума за подаяние от €750 000,00 / EUR за вас от фондацията Opec. За повече информация изпратете вашето име, адрес, възраст, телефонен номер

©Фондация Opec 2021 “

Младият пловдивчанин разяснява, че в никакъв случай не би се вързал на сходен опит за машинация, само че не изключва да има хора, които да подходят наивно.

„ Какви ли не писма заливат мейлите на хората. Получавал съм какво ли не. От завещание на умрял до сякаш, че някакви хакери ме снимали да мърсувам и желаят пари. Не знам по какъв начин могат да се спрат тези офанзиви по мейла, само че в последната година минаха всевъзможни граници “, разяснява Никола пред „ Марица “.

Проверка на „ Марица “ сподели, че сходен мейл са разкрили в пощата си и десетки други пловдивчани. Измамниците очевидно няма по какъв начин да бъдат спряни, изключително в своята досетливост. Последно медията ни писа известие във фейсбук, което идва сякаш от името на обречен на смърт коронавирус болен, който желае да остави парите си на някой.

Щурмът по всички вероятни канали кара пловдивчани да се усещат несигурни в мрежата, а пък другите уеб сайтове да мъдрят всевъзможни начини и новаторски практики за отбрана. Изводът съгласно Никола е, в никакъв случай и по никакъв мотив да не се отварят мейли или известие, чиито податели не познавате.

Справка сподели, че фондацията съществува от 1976-а година. На няколко пъти през последните години е предупреждавала, че името ѝ се употребява от недобросъвестни хора за машинация и облагодетелстване.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР