Атаката от нощта на събота срещу неделя, не е атака,

...
Атаката от нощта на събота срещу неделя, не е атака,
Коментари Харесай

Севда Шишманова за Израел: Това не е атака, организирана за няколко дни

Атаката от нощта на събота против неделя, не е офанзива, проведена за няколко дни - тя е добре планувана. Това сподели в предаването „ 120 минути “ журналистът и режисьор Севда Шишманова за наказателната акция на Иран против Израел.

„ В момента трябваше да съм в Израел, само че събитията анулираха полета ми. Преживях една особена нощ, с необикновен взор към всичко, което се случи – нападението на Иран против Израел. Бях като в прочувствена капсула, тъй като полетът ми беше анулиран чак в 4 часа на разсъмване “, разясни тя.

Всички страни в района следва да се въздържат от по-нататъшна приложимост на мощ, написа в позиция на президента

Според нея чувството е било неописуемо, тъй като в действително време е проследила тази офанзива, преброявала е всеки дрон и е претърпяла „ цялата тази пресата, която е упражнена върху живеещите в Израел “.

„ В самото начало мненията бяха, че Иран ще внимава и даже да отговори – това ще е по-скоро алегорично. Даваше се образец с унищожаването на ръководителя на силите „ Кудс “ преди години в Ирак, когато ответният удар беше против една американска база и без жертви. Предполагаше се, че ще отвлекат транспортен съд или ще имат някаква алегорична реакция “, сподели още тя.

Той прикани и за преустановяване на огъня в Ивицата Газа

Според журналистката това, което светът видя в нощта на събота против неделя, не е нещо, което е планувано в границите на няколко дни. „ Това беше офанзива със 170 дрона и 150 крилати и балистични ракети. Това беше офанзива, координирана с „ Хизбула “. Иран като че ли седеше в сянката на това, което се случваше до момента “, посочи тя.

Севда Шишманова разяснява още, че евентуално зад офанзивата против Израел на 7 октомври 2023 година седи също Иран, който работят със своите проксита „ Хамас “ и „ Хизбула “. Според нея Иран се нарежда по радикално друг метод в Близкия изток.

Тази заран служебният министър председател Димитър Главчев е свикал работно заседание

„ Един от огромните въпроси е, какво следва. Израел сподели, че ще отговори на това. Но аз съм сигурна, че в цялостната тактика за близкия изток ще би трябвало да бъде открита някаква нова платформа за определяне на взаимоотношения, която да не е краткосрочна и в това време в нея да бъдат включени всички наранени страни. Съединени американски щати имат опит в тайната дипломация с Иран – в случай че мога по този начин да го дефинира. Не съм сигурна обаче, че това ще е годно след тази поръчка, която Иран даде нощес. Те към този момент би трябвало да бъдат поканени публично на масата за договаряния “, сподели още Севда Шишманова.

Всичко за офанзивата на Иран против Израел проследете в нашия онлайн репортаж: 

Сирени за предизвестие в Ерусалим  Румен Радев следи със угриженост развиването на спора в Близкия изток България 2 мин. Румен Радев следи със угриженост развиването на спора в Близкия изток  Папа Франциск: Спрете спиралата на принуждение в Близкия изток (ВИДЕО) Светът 1 мин. Папа Франциск: Спрете спиралата на принуждение в Близкия изток (ВИДЕО)  Министерски съвет за офанзивата на Иран против Израел: Няма опасност за сигурността на България Светът 2 мин. Министерски съвет за офанзивата на Иран против Израел: Няма опасност за сигурността на България  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел Светът 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел  Румен Радев следи със угриженост развиването на спора в Близкия изток България 2 мин. Румен Радев следи със угриженост развиването на спора в Близкия изток  Папа Франциск: Спрете спиралата на принуждение в Близкия изток (ВИДЕО) Светът 1 мин. Папа Франциск: Спрете спиралата на принуждение в Близкия изток (ВИДЕО)  Министерски съвет за офанзивата на Иран против Израел: Няма опасност за сигурността на България Светът 2 мин. Министерски съвет за офанзивата на Иран против Израел: Няма опасност за сигурността на България  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел Светът 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР