Атаката към мен е нескопосана и с неверни твърдения, каза

...
Атаката към мен е нескопосана и с неверни твърдения, каза
Коментари Харесай

Асен Василев определи атака срещу него като нескопосана и с неверни твърдения

Атаката към мен е нескопосана и с погрешни изказвания, сподели в ефира на „ На фокус” по Нова телевизия министърът на финансите Асен Василев по отношение на обвиняванията към него и образуването на вероятно досъдебно произвеждане.Той съобщи, че е научил за случая от Бойко Рашков към пет минути преди да научат и медиите.

„ Нито аз, нито господин Георги Самуилов сме били на срещата на 5 януари в Министерски съвет, след която той твърди, че съм му указал натиск”, изясни Василев и добави, че е имало диалог в Министерски съвет с Кирил Петков, на който е участвал юриста на притежателя на „ Инса оил”.

Василев посочи, че се е срещал със Самуилов един път по време на служебния кабинет през юли, когато е имало обща среща на петролни и газови асоциации, продавачи на нефт, и други Тя е била във връзка това да няма картелизиране на бранша. След това е имало среща на четири очи за това, че искаше да ми даде избрана информация за господин Пеевски. Сподели информацията, направихме дописка, тя си продължи пътя, сподели още Василев.

Петков прегледа запаса и направи нова процедура, с цел да може да вземат участие повече дребни бензиностанции и продавачи, само че МФ няма нищо общо. След срещата ни подадох сигнал до ДАНС да проверяват, само че какво беше открито, не знам, добави вицепремиерът.

И все още има инспекции на компанията на Самуилов, като сигнал за нарушаване е подаден през януари 2021 година, т.е. 4 месеца преди да стана длъжностен министър, акцентира Василев.

Той разяснява и решението на Русия Европа да купува газ единствено в рубли.

„ България няма да заплаща в рубли. Имаме си контракт, който се съблюдава. От икономическа позиция може да се търси логичност в това решение, дотолкоз доколкото рубли се купуват по формалния курс, а не на черно както се случва в този момент в Русия”, изясни той.

По думите му Европейски Съюз води договаряния с „ Газпром” за общо пазаруване на газ, а не за да оказва помощ на България.

„ Ще се купува на идентични условия, ние сме дребен потребител. По-големи контракти, значат и по-добри цени”, сподели още Василев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР