Астрономите предупреждават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети

...
Астрономите предупреждават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети
Коментари Харесай

Уникална спътникова снимка: Слънцето показа рогата си

Астрономите предизвестяват за предстояща геомагнитна стихия, която ще ни връхлети към края на август. Според изчисленията предстоящата стихия ще е сред 26-28 август и най-вероятно ще се окаже и последната стихия. Разбира се в случай че не се следи слънчево изригване, което да е ориентирано към Земята. Според данните от Националната организация за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати (NOAA), тя ще е от клас G1/G2. Възможно е да се усили до G3, предизвестяват учените, като повода е изхвърляната нова порция материя от Слънцето, написа meteobalkans.

Във вторник, 22-ти август, към 23 часа по UTC, беше записано слънчево изригване от клас М2 от слънчевото леке AR3410. Беше изхвърлена плазма със скорост от 700-800/с, която бе ориентирана към планетата ни.

... И нещо любопитно...  Слънцето демонстрира рогата си

На сателитната фотография виждаме сходни на рог струи плазма, излизащи от новообразувано слънчево леке ​​и по едно и също време от слънчевото леке - AR3413. Интересното тук е, че и двете изригвания са едновременно и наподобяват рога.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР