Астронавтите са най-често научни или военни пилоти, които правителството на

...
Астронавтите са най-често научни или военни пилоти, които правителството на
Коментари Харесай

Защо японски милиардер изпраща художници на Луната

Астронавтите са най-често научни или военни водачи, които държавното управление на Съединени американски щати дефинира като " верните хора ".

Но японският милиардер Юсаку Маезава има друга виждане за това, какви хора би трябвало да бъдат изпращани на луната, написа CNN.

" Това, което желая да покажа на останалите хора, е какъв брой красива е нашата планета, като изпратя художници, писатели, актьори в галактическото пространство. Така те ще могат да показват тази хубост пред света ", изяснява Маезава пред CNN.

Преди няколко месеца милиардерът притегли публичното внимание, като призна, че ще похарчи несигурно количество пари, с цел да резервира полет от тези, които приготвя компанията на Илън Мъск SpaceX.

Маезава е прочут в Азия, като познавач и колекционер на скъпи творби на изкуството, както и като бизнесмена зад стилния онлайн уебсайт Zozotown.

Мисията, която SpaceX се надява да реализира през 2023 година, ще обезпечи на японския паралия пътешестване до Луната. Той желае да откри 6-8 представители на изкуството, които да се причислят към него. Той ги дефинира като " хора, които могат да споделят своите прекарвания за останалите посредством нови способи ". Проектът му се споделя Dear moon.

" Мисля, че всеки е виждал видео и фотоси на Земята, само че у друго, когато чуеш разказите на хора, които са били там. Всеки, който е бил на Луната, е астронавт ", декларира Маезава.

Няма гаранция, че неговият проект ще се реализира. Досега SpaceX е записала редица сполучливи полети без екипаж, само че ракетата Starship, планувана за това пътешестване, към момента е в доста ранен стадий от своето създаване.
 Ясен е милиардерът, който ще направи разходка в Космоса със SpaceX
Ясен е милиардерът, който ще направи разходка в Космоса със SpaceX

Главният изпълнителен шеф Илън Мъск разкри самоличността му
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР