Астронавтите на НАСА Шейн Кимброу и Пеги Уитсън излязоха днес

...
Астронавтите на НАСА Шейн Кимброу и Пеги Уитсън излязоха днес
Коментари Харесай

Двама астронавти излязоха в открития космос днес, на 6 януари 2017 г.

Астронавтите на НАСА Шейн Кимброу и Пеги Уитсън излязоха през днешния ден в 14:23 ч. в открития космос, с цел да извършат сериозен ъпгрейд на “Международната галактическа станция ”. Очаква се галактическата им “разходка ” да продължи към шест часа и тридесет минути.

Основната задача пред двамата е да конфигурират адаптерни плочи и да свържат в електрическата мрежа шест нови литево-йонни акумулатори, които ще заменят остарелите дванадесет никелово-водородни акумулатори.

Новите акумулатори бяха доставени на станцията на 13 декември 2016 година с идването на японския галактически транспортен съд “Кунотори ”.

В предишното екипажите на “Международната галактическа станция ” са подменяли от време на време нейните акумулатори. Например най-старата опорна греда на станцията P6 е изстреляна през 2000 година и нейните никелово-водородни акумулатори са били подменяни през 2010 година – т.е. след десетгодишна употреба. Има обаче и други греди като P4 и S4, които са инсталирани през 2007 година. Сега сме 2017 година и към този момент наближава краят на техния 10-годишен експлоатационен интервал. Замяната на батериите е наложителна, с цел да може “Международната галактическа станция ” да продължи да действа най-малко до 2024 година, когато е планувано нейното пенсиониране.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР