Астронавтите Боб Бенкен и Дъг Хърли бяха поканени в щабквартирата

...
Астронавтите Боб Бенкен и Дъг Хърли бяха поканени в щабквартирата
Коментари Харесай

НАСА представи скафандрите на бъдещето ВИДЕО

Астронавтите Боб Бенкен и Дъг Хърли бяха поканени в щабквартирата на SpaceX, с цел да пробват нова галактическа екипировка, която те ще употребяват при полета си с кораба Crew Dragon.

Изстрелването на частния галактически уред за неведнъж прилагане на SpaceX към Международната галактическа станция е планувано да се състои не по-рано от 2020 година.

В момента тече дейна подготовка за историческото събитие.

Следващата стъпка в реализацията на задачата Demo-2 ще бъде работата със симулатор на Crew Dragon.

Поканените астронавти за първи път премериха нови скафандри, за които все още информацията е много нищожна, с изключение на за външния им тип.

Астронавтите пробваха седалките и отработиха избрани процедури за бъдещия старт. Въпросната подготовка се организира в базата на SpaceX в щата Калифорния под наблюдението на учени от НАСА.

Планираната задача Demo-2 трябваше да започва през юли 2019 година, само че поради механически проблеми по време на наземните тествания на Crew Dragon тя бе отсрочена.

Сега стартът на галактическия уред е плануван за 2020 година. Ракетата на компанията SpaceX ще бъде изстреляна към МКС от стартовата площадка LC-39A във Флорида.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР