Астон Мартин карат 26 душиПо улиците на България се движат

...
Астон Мартин карат 26 душиПо улиците на България се движат
Коментари Харесай

Расте популацията на Ролс Ройс у нас

Астон Мартин карат 26 души


По улиците на България се движат 56 Ролс Ройса, като 22 от тях са нови – на възраст до 5 години, сочат данните на КАТ за записаните в страната коли към 1 юни 2018 година Това са извънредно скъпи първокласни коли, които може да си разрешат единствено заможни предприемачи. Нов Rolls-Royce Cullinan може да се купи за към 800 хиляди лева Дори на остаряло това са извънредно скъпи коли. Rolls-Royce Ghost на три години коства към 400 хиляди лева Това обаче не са най-скъпите коли, които се движат в България.
 Само за 9 от Ламборгинитата в страната не са минали 5 години датата на производството им. Само за 9 от Ламборгинитата в страната не са минали 5 години датата на производството им.
В КАТ са регистрирани и 56 спортни коли с марката Ламборгини, тъкмо колкото е броят и на Ролс Ройсовете в страната. Само 9 от Ламборгинитата обаче са нови като не са минали 5 години от датата на производството им. Най-много са тези на възраст сред 11 и 15 години – 35 броя. Това се изяснява с високата цена на колите от тази марка. Новите модели Ламборгини може да надвишават цената от 1 млн. лева Например Lamborghini Aventador 6.5 V12 LP700-4 Roadster на четири години с мотор със 700 к.с. може да се откри за 800 хиляди лева

Оказва се, че спортните коли с марка Астон Мартин се срещат много по-рядко от Ламборгини, макар доста по-ниската им цена. В страната са регистрирани единствено 26 коли Астон Мартин, като 8 от тях са съвсем нови, на възраст до 5 година Но даже на остаряло цените им са много високи. Aston Мartin Db9 DB11 на една година може да се откри за 330 хиляди лева

При спортните коли се оказва, че цената не е решаваща при избор на марката. В страната има и 76 автомобила Ферари, от които 18 са съвсем нови. Цената на новите модели Ферари също може да надвиши 1 млн. лева

От спортните коли, в България най-разпространената марка е Порше. В страната има 3272 Поршета, като 666 от тях са на възраст до 5 години, сочат данните на КАТ. Като цените на новите Поршета съгласно модела се движат от 110 хиляди до 490 хиляди лева Порше изпреварва Ягуар по почитатели в страната. В България са регистрирани 2354 автомобила Ягуар, от които единствено при 171 са минали по-малко от 5 години от първата им регистрация.

В България има и много ретро коли. В регистрите на КАТ да вземем за пример са записани 30 автомобила Олдсмобил, които са на над 20 години. В групата на ретро колите може да влязат и 59 автомобила Чайка. Все още се водят, че са в придвижване и 2183 Трабанта.

В страната има и 67 ретро автомобила с марката “Булгаррено ”. Това в действителност е марка коли на френския производител “Рено ”, сглобявани в Пловдив в средата на 60-те години на предишния век. В страната са направени към 4000 автомобила “Булгаррено ”, само че производството им е спряло през 1970 година

По отношение на моторите, с това, че са притежатели на Харлей Дейвидсън може да се похвалят 605 българи.

По брой регистрации


Мазерати изпревари Бентли


В групата на първокласните лимузини Мазерати изпревари Бентли. В България са регистрирани 200 автомобила Мазерати, от които 112 са на възраст до 5 години, сочат данните на КАТ към 1 юни 2018 година В същото време в страната има 191 Бентлита, от които единствено 49 са създадени преди по-малко от 5 години. Най-голям е делът на Бентлитата на възраст сред 11 и 15 години – 107 броя. Оказва се, че и в първокласния сегмент от пазара, българите карат най-вече по-стари модели. Бентли на година – година и половина може да се купи за към 300 хиляди лева

В България доста се тачи и грубата мощ. В страната са регистрирани 220 автомобила Хамър, само че от тях няма нито един, който да е нов. Най-много са тематики сред 11 и 15 години – 167 броя.

Немски марки са в топ 3


Мерцедес води пред БМВ


Дачия е №1 при новите

 Марката Мерцедес има повече почитатели в страната от БМВ. Марката Мерцедес има повече почитатели в страната от БМВ.
Мерцедес има повече почитатели от марката БМВ в България, излиза наяве от данните на КАТ. В страната са регистрирани над 280 хиляди Мерцедеса, при 144 хиляди БМВ-та. При избора на остаряла кола голямо значение имат желанията на човек, а освен цената и разхода на гориво. Като с изключение на персоналното мнение кой автомобил е по-красив и вози по-добре, при избора на остаряла кола човек си прави сметката, че би трябвало да разчита на нея през идващите 5-10 години. Затова не е учудващо, че по сбор на записаните коли в страната, челната тройка се държи от немски коли – Фолксваген, Опел и Мерцедес. Като топ 5 в класацията се добавя от Рено и Форд.

При покупка на нов автомобил обаче обстановката е радикално друга. Като ролята на цената отива на напред във времето. Затова не е учудващо, че при колите до 5 години шампионата се държи от Дачия с над 15 хиляди коли в страната. На второ място е Тойота, а челната тройка по брой на колите до 5 години, се добавя от Рено.

Продажби


Под 5% са на възраст до 5 години

 В България под 5% от колите са нови. В България под 5% от колите са нови.
Под 5% от колите в страната са на възраст под 5 години, сочат данните на КАТ. Общият брой на записаните в страната леки коли, мотоциклети, камиони и тежка техника е 3,645 млн. Като от тях единствено при 178,5 хиляди автомобила са минали под 5 години от датата на първата им регистрация. През първите пет месеца на годината в страната са продадени 14496 нови леки коли, сочат данните на Европейската асоциация на производителите на коли. Това е растеж с 25,6% по отношение на същия интервал на предходната година. По растеж на продажбите България дели третото място с Литва, като първите две места са за Румъния (+29,3%) и Унгария (+28,6%). По брой на продажбите на нови коли на човек от популацията обаче сме на едно от последните места. У нас на 491 души е продадена една нова кола през първите пет месеца на годината. А в Германия една нова кола е продадена на всеки 55 души.

Китай гълтам лукса


В Москва търсят бронирани


Москва, Монако, Дубай, Лос Анджелис – където има повече милионери, има и повече скъпи коли. В последните няколко години китайският пазар също гълтам лакомо транспортни средства от всички първокласни марки. През 2017 година продажбите на нови коли “Ролс-Ройс ” там са скочили с 40%. В Макао английската компания осъществя най-голямата си договорка за всички времена. Собственик на първокласен хотелски комплекс купи 30 поръчкови ролса на стойност 20 млн. $ за транспорт на своите посетители.

В Москва също пазарят със размах – това е градът, в който се търсят най-вече бронирани мерцедеси. “Ферари ” и “Ламборгини ” се харчат най-добре в Съединени американски щати, до момента в който “Бентли ” е на най-голяма респект във Англия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР