Астън Вила се намира в страхотна форма във Висшата лига

...
Астън Вила се намира в страхотна форма във Висшата лига
Коментари Харесай

Астън Вила отнесе Уест Хем и влезе в топ 5

Астън Вила се намира в страхотна форма във Висшата лига през този сезон и завоюва следващ сложен дуел – против Уест Хем на „ Вила Парк “ с 4:1. С успеха Вила влезе в топ 5 и зона „ Лига Европа “ с актив от 19 точки и на 2 от първото място, което сега се заема от Манчестър Сити (с 21). Уест Хем пък остава на 9-ата позиция с 14 пункта.

Първото преференциално състояние за гол пристигна за домакините в 16-ата минута. Оли Уоткинс получи добра топка в наказателното поле и стреля, само че ударът му се оказа настрана от лявата греда на Алфонс Ареола.

В 30-ата минута по-активната игра на Вила бе материализирана. Обвиненият в заподозрение за залагане на мачове - Николо Дзаниоло, проби в наказателното поле на Уест Хем и върна към Уоткинс. Националът на Англия се засуети за миг, само че с второто си допиране пусна към Дъглас Луис, който стреля от отдалеченост и макар опита на Ареола, бразилецът съумя да открие резултата.

Второто полувреме стартира съвсем, както завърши и първото. При една от следващите офанзиви на бирмингамци, бранителят Езри Конса се включи в нападание и бе съборен от мексиканеца Едсон Алварес в наказателното поле. Зад топката в 52-ата минута застана създателят на първия гол Дъглас Луис, който невъзмутимо извърши в средата на вратата за 2:0.

Пет минути по-късно Уест Хем върна едно попадение след сериозна доза шанс. Джарод Боуен получи от фланга, потегли във вътрешността на дрибъл и стреля, само че топката се отби в бранител на Вила и влезе в неохранявания от Емилиано Мартинес отдалечен ъгъл – 1:2.

В идващите минути Уест Хем се пробваха да притиснат противника и да се възползват от импулса в играта си, само че не стигнаха до ново попадение. Вместо това се случи тъкмо противоположното. Джон Макгин пусна дълъг пас към Уоткинс, който се оказа в обстановка един над един с Курт Зума. Острието на Вила го преодоля и стреля в горната част на вратата на Алфонсо, не оставяйки късмет на френския пазач.

В 80-ата минута Микаил Антонио се оказа на добра позиция в наказателното поле и стреля, само че ъгълът въпреки всичко бе прекомерно дребен, с цел да затрудни Мартинес, който парира удара.Три минути преди края на постоянното време промяната Леон Бейли стреля диагонално, само че топката мина на сантиметри от задачата. 2 минути по-късно Бейли въпреки всичко се разписа откакто финтира Найеф Агер и стреля в далечния ъгъл – 4:1.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР