Аспержите за съжаление са малко познат на българите продукт, който

...
Аспержите за съжаление са малко познат на българите продукт, който
Коментари Харесай

Специалитет на Жак Пепен: Аспержи със сос от горчица

Аспержите за жалост са малко прочут на българите артикул, който в същото време е извънредно потребен. Те са известни със своето благосъстояние от витамини и минерали, само че са изключително подобаващи за бременните дами, тъй като са измежду най-наситените на фолиева киселина зеленчуци.

При направено измежду българите изследване се оказва, че в действителност нашенците не употребяват аспержите просто тъй като не знаят по какъв начин да си ги подготвят. Ето за какво тук сме подбрали една изпитана рецепта, която е дело не на какъв да е, а на фамозния кулинарен факир Жак Пепен:

Необходими артикули за аспержите: 560 г аспержи, 2 яйца, 3 ч.ч. подсолена вода, 1 с. л. нарязан на ситно див зелен лук

Необходими артикули за соса: 2 с.л. дижонска горчица, 1/2 ч.ч. майонеза, 2 с.л. вода, 1 с. л. винен оцет, прясно надробен черен пипер на усет

Начин на подготвяне на аспержите: Измийте усърдно яйцата и ги сварете за към 10 мин. Изсипете водата, в която са врели, и разтръскайте задоволително мощно тенджерата им, тъй че да могат черупките на яйцата да се разчупят. Прибавете лед и ги оставете за 20 мин да изстиват.

Най-добре е да ги оставите за повече време, само че защото тази рецепта е част от така наречен Бързо хранене на Жак Пепен, се допуска, че бързате.

 Жак Пепен

Когато яйцата са подготвени, ги нарежете с резачка по дължина и след това по широчина, тъй че да се получат яйчни кубчета. Оставете ги настрани и обелете долната третина на аспержите. Сложете водата да ври и варете аспержите за към 5 мин.

Внимавайте да не ги варите прекомерно дълго време, тъй като те ще станат доста меки и ще изгубят мечтаната текстура. Извадете аспержите, отцедете ги и ги наредете в подобаващ съд под формата на ветрило.

Следва приготвянето на соса.

Трябва да смесите всички изброени съставки за тях в купа и да ги разбъркате добре. За да имат напъните Ви освен кулинарен, само че и естетически привкус, е добре да се постараете да изсипете соса върху аспержите, тъй че той да покрива единствено долната третина на стръковете. Най-отгоре поръсете с яйцата и с дивия лук и сте подготвени да сервирате творението си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР