Аспержите се консумират поради изключителния им вкус и лечебните свойства

...
Аспержите се консумират поради изключителния им вкус и лечебните свойства
Коментари Харесай

Аспержите: аристократите на зеленчуците с невероятни ползи за здравето

Аспержите се употребяват заради изключителния им усет и лечебните свойства към този момент съвсем 2000 години. Те произлизат от Източния средиземноморски район. Различни сортове, открити в северна и Южна Африка се култивират и в Египет. Аспержите порастват като бурен по южните елементи на Русия и Полша, както и по крайбрежието на Англия.

Аспержите са преоткрити и разпространявани още веднъж през 18 век от Луи XIV. Със своя нетрадиционен усет те съумяват да впечатлят Краля Слънце. Именно заради тази причина аспержите получават наименованието "кралски зарзават ", като и до през днешния ден впечатляват ценителите на изтънчения усет.

Учените са разкрили, че потреблението на аспержи се отразява извънредно удобно на дамите. Вижте за какви болести е добре да се хапват повече аспержи и за какво:
 Ползите за организма от постоянната консумация на аспержи  Ползите за организма от постоянната консумация на аспержи  Ползите за организма от постоянната консумация на аспержи  Ползите за организма от постоянната консумация на аспержи
А във видеото горе може да видите две предписания на италианеца Джино Д'Акампо за подготвяне на апсержи!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР