Аспарух Никодимов е една от най-ярките фигури в историята на

...
Аспарух Никодимов е една от най-ярките фигури в историята на
Коментари Харесай

Паро: Така трябва да изглежда ЦСКА

Аспарух Никодимов е една от най-ярките фигури в историята на ЦСКА и единственият българин, взел участие на полуфинал за Купата на европейските първенци като футболист и треньор. Паро продължава да живее в ритъма на протичащото се на " Армията ". Той отговори на въпросите на " Тема спорт " след успеха с 2:0 против Локо Пловдив като посетител, пристигнала след доста безапелационно показване.

Г-н Никодимов, какви са усещанията ви след успеха на ЦСКА с 2:0 на " Лаута "?

- Победата беше най-важна, само че е доста радващо, че тя пристигна с доста мощна игра. Вече се оформя ядро от съществени футболисти, тимът се обиграва и доста ми хареса видяното, изключително през първото полувреме. Така би трябвало да наподобява ЦСКА! След почивката тактически позабавиха темпото, само че даже и тогава изпуснаха да вкарат още няколко гола. Тотално надиграха противника по всички индикатори.

Треньорът ли е главният " провинен " за мощното показване на армейците?

- Естествено, че би трябвало да е треньорът, щом има такова усъвършенстване, и то за малко време. Успя да овладее съблекалнята и да съобщи вижданията си на футболистите. Браво и на него, и на тима.

Какво промени Нестор Ел Маестро в играта на ЦСКА?

- Няма по какъв начин да се отдели едно нещо. Зависи и от измененията в състава, които направи, и от тактиката, темпото, метода на тренировки. Много са съставените елементи. Психиката също е много значима. Може би той по друг метод приказва с играчите по отношение на предходните треньори. Работата на наставника надалеч не е единствено да излезе и да каже състава и това си проличава. Явно, че на Ел Маестро до момента му се получава и е сплотил тима.

Кой е ключът в представянето на алените?

- Много ми харесаха динамичността и експанзията. Бяхме позабравили ЦСКА да е толкоз деен в противниковото поле. Най-вече през първото полувреме, само че и през второто. Те вярно си организираха целия мач. Вдигнаха рано темпото, сътвориха куп обстановки, вкараха два гола, можеха да са още най-малко два-три и съвсем си бяха свършили работата още на почивката.

Прави доста положително усещане, че ЦСКА стартира последните си мачове извънредно интензивно и незабавно се настанява в половината на съперника...

- Така и би трябвало да бъде! Това към този момент е ЦСКА! Така беше едно време, по този начин би трябвало да е и в този момент. Времената са разнообразни, само че наследниците въпреки всичко би трябвало да вземат нещо от предходните генерации.

Тимът влиза във безконечното дерби в серия от 5 победи, какъв брой огромен позитив е това за него?

- Тези 5 победи би трябвало да се не помнят мигновено. Нужно е да подходят все едно, че това е първият мач след рецесията и занапред следва да се потвърждават. Знаем, че това е най-големият празник на българския футбол. Събира се доста аудитория, има страхотна атмосфера. Така че това е мачът, другите към този момент са без значение. Единствено би трябвало да си спомнят положителната игра от предходните дуели, с цел да не престават по този метод.

В последните години двата гранда постоянно прегарят в дербито и не демонстрират максимума от опциите си. Как може да се предотврати това?

- Лошото е, че не всички знаят какво е това дерби и нямат самочувствието да го изиграят на равнище. Постоянно идват и нови футболисти, това също не оказва помощ. Но тук е ролята на треньора да ги приготви оптимално добре за това, което ги чака. Ел Маестро към този момент е взел участие в мач с Левски, знае какво съставлява и това му е в плюс. Ако успее да накара тима да играе по същия метод, както през първото полувреме против Локо Пловдив, 100 % ЦСКА ще победи. Даже и Лудогорец не може да го спре, в случай че играе по този начин.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР