Аспарух Никодимов - човекът, който изстреля ЦСКА Септемврийско знаме на

...
Аспарух Никодимов - човекът, който изстреля ЦСКА Септемврийско знаме на
Коментари Харесай

Паро Никодимов: Трагична работа!

Аспарух Никодимов - индивидът, който изстреля ЦСКА " Септемврийско знаме " на 1/4-финал и 1/2-финал в шампионата за КЕШ при започване на 80-те години на предишния век, за следващ път изрази неразбиране от метода, по който се управлява в спортно-технически проект тима от " Българска войска ".

" Трагична работа. Това е всичко, което мога да кажа, и то би било задоволително да заключи представянето на ЦСКА. Самата игра и статистическите данни от мача с Черно море демонстрират какво е положението на тима. И този тим е в челото на класирането! Да си създадем сметка за равнището на останалите и за футбола ни като цяло...

Фаетон? Нищо не играе! Досега ми е като въздух под налягане. Не разбирам по какъв начин се хвърлят тези милиони в днешно време. Не ги ли гледат тези футболисти, преди да ги привлекат? Преди ги оправдавахме, че взимат свободни сътрудници и там е мъчно да уцелиш.

Но очевидно и с пари не става, в случай че нямаш добра преценка. Как този състезател ще коства 1,5 милиона евро? Значи съгласно днешните цени Христо Стоичков не трябваше да го даваме за по-малко от 100 милиона!

Но би трябвало и доста работа и от футболистите, и от треньорите. Не знам ние по-съзнателни ли бяхме, разделяхме ги на няколко групи, тренирахме ги самостоятелно, единствено с цел да се развиват...

И преди съм казвал, че футболистите на ЦСКА нямат нужната класа. И тогава треньорът би трябвало да ги доизглади, промени, с цел да паснат на концепциите му. Но като го виждам Ел Маестро какво е направил до момента, не виждам нищо положително. Не мога да дам образец за състезател, който да се е развил изключително в последните месеци.

Даже при някои има декаданс като при Хайнц, който има повече брак в отиграванията и от Фаетон. Беше звезда на тима, само че към този момент от много време е свалил фрапантно равнището и повече пречи, в сравнение с оказва помощ.

Лошото е, че подобен вид футболисти идват от страни, в които са живели по различен метод. А тук е по-разпусната работата и е необходим по-голям надзор. Аз знаех това, бях наложил и санкции и имаше дисциплинираност. Но би трябвало да отнемаш от личното си време и успокоение в името на работата. Защото ЦСКА би трябвало да върви. Ако искаш да постигнеш огромни триумфи, би трябвало да си многопластов.

Нужна е някаква треньорска смяна. Да се вкара малко стрес в тази съблекалня. Защото сега нищо не се случва.

Поведението на настоящия треньор е като на мишка в брашно, все едно не знае какво става. Убедил съм се, че имаме по-добри наставници. Може и да ме обвинят, че съм се вманиачил, само че съгласно мен Любо Пенев доста по-добра работа ще свърши от този човек.

Лошото е, че към този момент 8 години се повтарят едни и същи неточности и не се търси смяна в метода. А резултати няма. Това си е половин спортна кариера, в която ЦСКА редува второ с трето място. Кой ги брои тези класирания на „ Армията “?! Не мога да го приема, откакто преди половин Европа се опасяваше да се падне с ЦСКА, а в този момент всички желаят да играят с нас... ", показа Нилодимов пред " Тема Спорт ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР