Асоциацията на заведенията е в стачна готовност. Подготвят се големи

...
Асоциацията на заведенията е в стачна готовност. Подготвят се големи
Коментари Харесай

Алибегов не хареса новата заповед на МЗ и пак плаши с протести |

Асоциацията на заведенията е в протестна подготвеност. Подготвят се огромни национални митинги от идната седмица, поради новата заповед на здравното министерство. Това съобщи пред БНР ръководителят на асоциацията Ричард Алибегов.

Освен подготвеност за митинги, асоциацията още през днешния ден ще апелира заповедта, съгласно която над 50% потенциал от заведенията може да има, единствено в случай че личният състав и клиентите са имунизирани, преболедували или с изработен до 72 часа PCR тест.

" Ние сме в протестна подготвеност. Прави се организация за идната седмица за национални митинги. Не разбирам за какво този човек (б. ред. - здравният министър Стойчо Кацаров), откакто целият бранш в туризма му желае оставката за явно несправяне със обстановката, той продължава да стои на министерския пост ", съобщи Алибегов.

Той разгласи, че е срещу имунизацията на личния състав принудително.

" Това ще остави заведенията и без клиенти ", разяснява шефът на браншовата организация.

Заповедта на здравния министър визира и чиновниците на администрациите. Те би трябвало да работят с до 50% от чиновниците си присъствено, а останалите ще са от отдалеченост. В столичния регион „ Триадица “ организацията е направена още от тази заран, сподели кметът Димитър Божилов.

" Има и проследимост кой чиновник по кое време физически си извършва отговорностите и по този метод в действителност ние направляваме и работата на чиновниците, които работят отдалечено ", изясни той.

Останалите чиновници са с плаващо начало на работния ден сред 7:30 и 10:00 часа, с цел да се избегне скупчване.

Заповедта на министъра обгръща и присъствени образования и семинари, културни прояви, като кино и спектакъл, спортни надпревари с аудитория, визити на зали за спорт и СПА центрове, детски центрове с проведени занимания за деца, игрални зали и други.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР