Асоциацията на туристическите агенции на Чешката република настоява България да

...
Асоциацията на туристическите агенции на Чешката република настоява България да
Коментари Харесай

В Чехия поискаха здравните власти да премахнат България от червената ковид зона

Асоциацията на туристическите организации на Чешката република упорства България да бъде изключена от листата на страните с висок риск от Covid-19, съобщи БНР.

От асоциацията са поискали да бъде изработен самостоятелен одит на метода, съгласно който здравното министерство на Чехия включва обособени страни в по този начин наречената карта на пътуващите.

Според чешките туроператори все още няма действителна причина България да се класифицира в алената зона като страна с висок риск от заразяване. Те са пресметнали, че процентът на туристите, дали позитивна проба след престояване в България, е надменно малък- 0,03 на 100.

От на следващия ден България влиза в листата със страни от „ алената зона “ за пътешестване до Испания. От през вчерашния ден това важи и при пътешестване до Белгия.

И двете страни ще изискват при влизане негативен PCR тест за Covid-19, документ за имунизация или документ за преболедуване на ковид. Ако идващите не могат да покажат един от трите документа, те ще бъдат поставяни под карантина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР