Асоциацията на професионалните тенисисти обяви подновената ранглиста и в нея

...
Асоциацията на професионалните тенисисти обяви подновената ранглиста и в нея
Коментари Харесай

Гришо вече е №28 в света

Асоциацията на професионалните тенисисти разгласи възобновената класация и в нея най-хубавият български тенисист Григор Димитров се изкачва с една позиция и към този момент е 28-и с 1458 т. Сърбинът Новак Джокович резервира лидерската си позиция с 8420 т., единствено с 10 пред Даниил Мадведев. Руснакът обаче няма да играе най-малко месец поради контузия, която не му разреши да стигне доста напред на " Мастърс " -а в Маями. На трето място се завръща Александър Зверев (Гер) - 7195 т., който изпревари Рафаел Надал с 80 пункта.
За първи път в топ 10 влиза Камерън Нори (Вбр) - 10-и с 3440 т., а до №11 с 3411 се изкачи испанският младеж Карлос Алкарас, спечелил купата в Маями след безапелационен триумф на финала над Каспър Рууд (Нор, №7) със 7:5, 6:4. Испанецът стана най-младият първенец в 37-годишната история на " Мастърс " шампионата в Маями. Той получи поздравления по телефона персонално от краля на Испания Фелипе VI. Алкарас ясно сподели през сегашния сезон, че не е просто бъдещето на тениса, а неговото настояще. Испанецът победи на мощния ATP 500 шампионат в Рио де Жанейро и има 15 от общо 16 извоювани мача и единствено 1 загуба - на полуфинала в Индиън Уелс от сънародника си Рафа Надал. Тийнейджърът заслужи и награда от $1 231 245.
От нашите Александър Донски в края на март завоюва своята втора професионална купа на шампионата от сериите " Фючърс " в Монастир, Тунис, и по този начин скочи с 82 позиции до рекордното в кариерата си 525-о място с 59 т. Адриан Андреев след полуфинала на " Фючърс " -а в Бейкърсфийлд отбелязва скок от 12 позиции и към този момент е №403 със 100 т. Втората ни ракета Димитър Кузманов не съумя да отбрани извоюваните през предишния сезон точки от финала на " Чалънджър " -а в Задар и регресира със 17 места до №208 с 208 т. Александър Лазаров остава №411 в ранглистата с 4 т. по-малко от Андреев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР