Асоциацията на професионалните тенисисти (АТP) и Женската тенис асоциация (WTA)

...
Асоциацията на професионалните тенисисти (АТP) и Женската тенис асоциация (WTA)
Коментари Харесай

АТP и WTA отмениха всичките си турнири в Китай

Асоциацията на професионалните тенисисти (АТP) и Женската тенис асоциация (WTA) анулираха обичайните си шампионати в Китай през тази есен, откакто от Пекин постановиха възбрана за провеждането на интернационалните надпревари на територията на страната до края на годината от ограничения за сигурност против разпространяването на ковид.

От календара на АТР отпадат четири надпревари - в Чънду, Чжухай, Пекин и конкуренцията от сериите " Мастърс " в Шанхай, от 28 септември до 18 ноември.

Програмата при дамите е доста по-засегната, като за интервала 12 октомври - 29 ноември, няма да се състоят общо седем шампионата, включително и финалите на WТА на осемте най-хубави през годината в Шънджън от 8 до 15 ноември.

Сезонът в професионалния тенис беше мощно обиден от пандемията с Ковид-19. Кампанията беше прекратена през март, като проектът е надпреварите на WТА да бъдат възобновени при започване на август в Палермо, а АТР да рестартира едвам на 22 август в Ню Йорк с конкуренцията " Western & Southern Open ", която е единствено седмица преди плануваното по стратегия начало на Откритото състезание на Съединени американски щати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР