Асоциацията на организациите на работодателите в България (АОБР) са отказали

...
Асоциацията на организациите на работодателите в България (АОБР) са отказали
Коментари Харесай

Работодателите отказаха среща за тока

Асоциацията на организациите на работодателите в България (АОБР) са отказали среща в Министерството на енергетиката, в която са поканени за присъединяване от зам.-министъра на енергетиката.

Министерството бе поканило за присъединяване работодателите, държавните производители на електрическа енергия, организации на търговци на електрическа енергия, Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) и синдикати. Мотивът за отхвърли е, че диалози в подобен формат към този момент са водени на два пъти.

От асоциацията обясниха, че отхвърлят присъединяване, тъй като срещи в сходен формат са провеждани към този момент два пъти, само че не са довели до никаква смяна в обстановката към българската енергетика и изключително към неприемливите отклонения на „ либерализирания “ пазар на електрическа енергия.

"Опитът ни сподели, че няма никакъв смисъл да водим диалози с тези, които спекулират на пазара и основават актуалната рискова обстановка, включително и с ръководителите на предприятията от държавния енергиен олигопол. Това ще бъде само загуба на време и основаване на неправилно усещане у обществеността, че се подхващат някакви дейности.

Ние сме извънредно огорчени, че може би ще ни се наложи за ВТОРИ път през последните години да излезем на открит митинг против обстановката в българската енергетика. Вече имахме опцията да демонстрираме силата на единомислието сред българските работодатели и служащите в предприятията на проведения бизнес. Всички помним по какъв начин над 200 000 души стачкуваха в огромните градове и София против безобразното повишение на ценовата добавка „ Отговорност пред обществото “, с която се финансират привилегиите на по този начин наречените „ американски топлоцентрали “ и на производителите на електрическа енергия от ВЕИ и посредством когенерация ", се споделя в писмото.

Преди дни работодателите обявиха по време на конференция, че енергетиката се ръководи зле и се оплакаха от спекулативни предложения в търговци на електрическа енергия на свободния пазар. Те цитираха цена на тока от 100-120 лв. за мегаватчас и обявиха, че ще подадат тъжба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), както и че готвят митинг против скъпия ток.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР