Асоциацията на европейските журналисти в България започва проучване за свободата

...
Асоциацията на европейските журналисти в България започва проучване за свободата
Коментари Харесай

Стартира проучване за свободата на словото в България

Асоциацията на европейските публицисти в България стартира изследване за свободата на българските медии. Тази година мотото на самодейността е „ Журналистика без маски” и има за цел да показа настояща фотография на медийната среда в страната.

Ключово е, че анкетата се организира тъкмо в този миг, когато обстановката търпи коренни промени поради пандемията. Това ще даде опция да се види по какъв начин и до каква степен общата обстановка се отразява на публицистиката освен в София, само че и в цялата страна, настояват от организацията.

В анкетата могат да се включат всички настоящи публицисти, като задачата е да се обясни какво е чувството за независимост измежду тях, има ли нови форми на напън в медиите и какви са настоящите проблеми в специалността.

Петото по ред изследване за свободата на медиите стартира през днешния ден, в Световния ден на свободата на печата, и ще продължи един месец. Анкетата ще бъде отворена за попълване в продължение на един месец - до 3 юни 2020 година

АЕЖ-България организира своето проучване върху проблемите на медийната независимост от 2011 година В последното изследване през 2017 година се включиха над 200 публицисти от България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР