Асоциацията на европейските журналисти създава награда за телевизионна журналистика Идеята

...
Асоциацията на европейските журналисти създава награда за телевизионна журналистика Идеята
Коментари Харесай

В памет на Нери Терзиева беше учредена награда за телевизионна журналистика

Асоциацията на европейските публицисти основава премия за телевизионна публицистика " Идеята Нери ". Това стана на 2 юни - година. Призът е предопределен за млади телевизионни публицисти.

Паметта на известния публицист беше почетена и с фотоизложба " С Нери през годините " със фотоси от персоналния и списък. Нейн куратор е известният фотограф Георги Папакочев.

В средата на март, отдадена на Нери Терзиева. Тя е озаглавена " Книга за Нери " и е написана от нейния брачен партньор Евгений Тодоров.

Между 1975 и 1989 година Терзиева работи като кореспондент и водещ в Пловдивския ефирен център, който прави известното икономическо предаване по Българска национална телевизия - " За един милиард ". От 1990 до 1993 година е продуцент и водещ на новинарската емисия " По света и у нас " и програмен шеф в Българската национална телевизия. Основател и шеф е на Ефир 2.

В интервала 1996 - 2002 година Нери Терзиева е прессекретар на президента Петър Стоянов. Автор е на сюжета на кино лентата " Откраднати очи ", отдаден на " Възродителния развой " в България. Чете лекции по медиазнание и връзки с обществеността в Пловдивския университет, а в Софийския университет - новинарство в катедра " Европеистика " на философския факултет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР