Асоциацията на европейските журналисти - България изрази силното си притеснение

...
Асоциацията на европейските журналисти - България изрази силното си притеснение
Коментари Харесай

Журналисти осъдиха медийното отразяване на убийството на Дамла

Асоциацията на европейските публицисти - България изрази мощното си терзание за метода, по който редица български медии отразяват убийството на 7-годишната Дамла Муса в Момчилград.

"През последните няколко дни сме очевидци на жестоко тъпчене на стандартите на журналистическата нравственос, довело до крещящо нарушение правата и достолепието както на умрялото момиче, по този начин и на нейната майка ", се споделя в позиция на АЕЖ-България.

Журналистическата организация напомни по какъв начин „ безотговорното подмятане на версии доближи до там, че народен ежедневник разгласи майката на момичето за гарант на убийството му ".

"Тормозът продължи и след освобождението й от ареста. Тя не беше оставена в тъгата си даже откакто беше освободена от ареста, а беше преследвана от публицисти до дома й ".

АЕЖ-България напомня, че медиите не биха могли да създадат без съдействието на полицията и прокуратурата „ дамоцелното изнасяне на елементи от закононарушението ".

„ Комбинирането на тези детайлности с недоказани хипотези и догатки е грабителски акт, който цели основаването на сензация и никога не е в публичен интерес ".

Асоциацията на европейските публицисти – България напомня, че Етичният кодекс на българските медии съдържа ангажимент „ да не ускоряваме тъгата на хората, попаднали в неволя или потърпевши от закононарушение ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР