Асоциацията на българските футболисти в партньорство с Българския футболен съюз

...
Асоциацията на българските футболисти в партньорство с Българския футболен съюз
Коментари Харесай

БФС, ПФЛ и АБФ с кампания срещу футболното хулиганство

Асоциацията на българските футболисти в партньорство с Българския футболен съюз и Професионалната футболна лига започват акция под надпис " Червен картон за футболните хулигани ". Началото на акцията ще бъде обещано в първия кръг от новото футболно състезание, когато играчите от Първа лига ще излязат на терена облечени с фланелки с надпис " Червен картон за футболните хулигани ". Преди първия съдийски сигнал футболистите ще съблекат фланелките и ще ги хвърлят измежду публиката.

" Решихме да стартираме тази акция незабавно след случая с полицайката, която бе ранена с бомбичка по време на мача ЦСКА - Левски ", сподели генералният секретар на АБФ Георги Бойчев. " Убедени сме, че с изключение на законовите промени и повишение на ограниченията за сигурност са нужни и цивилен акции, които да образуват дейна социална позиция и да възпитават в неотстъпчивост към футболното безчинство. Важно беше да поканим нашите сътрудници БФС и ПФЛ да организираме дружно тази акция, тъй като всички футболни организации би трябвало да бъдем обединени в битката против тези грозни феномени по стадионите. "

" Водеща роля в тази акция ще имат футболистите ", добави президентът на АБФ Дончо Донев. " Още при започване на шампионата те ще насочат ясно обръщение към публиката, че няма да толерират никакви хулигански прояви от страна на своите почитатели. "

Кампанията ще продължи през цялата футболна година, като включва разнообразни действия и мероприятия, в които ще вземат участие редица известни футболисти. Целта на уредниците е футболистите да влияят на почитателите със своя престиж и известност, с цел да станат стадионите едно умерено и несъмнено място за развлечение. Място, където деца и възрастни да могат да се любуват умерено на обичаната игра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР