Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) публикува годишното си

...
Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) публикува годишното си
Коментари Харесай

Кипър дава до 20 000 евро за нов електромобил. България дава 0

Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) разгласява годишното си изследване за политиките за подкрепяне на придобиването на нискоемисионни или 100% електрически коли (BEV) и съгласно данните се следи извънредно полюсна тактика.

Според отчета на ACEA, в 20 от включените в изследването 27 страни съществуват политики за финансово подкрепяне на покупката на нов електрифициран или напълно електромобил, като изключенията са Белгия, България , Дания, Финландия, Латвия, Словакия и Швеция.

В взаимозависимост от държавната политика на локално равнище, искащите да придобият нов нискоемисионен или 100% електромобил, могат да разчитат както на парична дотация, както за придобиването на самата кола, по този начин и за такова на зарядна апаратура.

Като образец може да бъде посочена Австрия , където са планувани 3000 евро бонус при закупуването на BEV модел, 1250 за подобен със зареждаема (PHEV) хибридна система и 1800 евро за домашна зарядна апаратура.

Държавата с най-хубава политика за подкрепяне на покупката на електрически автомобил от последните няколко години- Румъния , със дотация си от до 11 500 евро, отстъпва първото си място на Кипър . Потребителите в страната могат да разчитат на награда от до 20 000 евро , като 19 000 от тях са планувани за придобиването на BEV модел, а още 1000 евро се дават при връщането на използван подобен.

Сериозни преференции за покупката на нов BEV автомобил има също по този начин в Малта (11 000 евро), Хърватия (9291 евро), Унгария (7350 евро), Люксембург (8000 евро) и други.

Във Франция, субсидирането е на стойност от до 5000 евро, а в Германия до 6750 евро.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР