Асоциация Българска книга (АБК) и Асоциация Култура и книжовност (АКК),

...
Асоциация Българска книга (АБК) и Асоциация Култура и книжовност (АКК),
Коментари Харесай

България има щанд на Панаира на детската книга в Болоня

Асоциация " Българска книга " (АБК) и Асоциация " Култура и словесност " (АКК), провежда народен внушителен щанд на Международния панаир на детската книга в Болоня. Проектът е финансиран от народен фонд " Култура ".

Международният панаир на детската книга в Болоня е водещо международно събитие в региона на детското книгоиздаване. През 2023 година книжният конгрес чества 60-годишния си празник и ще се организира от шести до девети март. Предвид дългата си и сполучлива история, панаирът е съумял да събере неповторима и разнообразна аудитория, трансформирайки се в първокачествен международен център за продан на авторски права в областта на издаването на детски книги, илюстрации, анимация и обвързваните с тях области.

Издатели, илюстратори, графични дизайнери, литературни сътрудници, създатели, преводачи, дистрибутори, печатари, експерти по аудиокниги, книготърговци, библиотекари и учители посещават събитието всяка пролет, с цел да се срещнат с най-новите детски книги и мултимедийните артикули, които са изложени на хиляди щандове.

" На щанда могат да бъдат открити книги, предоставени от български издатели, както и селекция от български книги за деца, които са определени от изтъкнати експерти в региона на детската литература и четене. Това са: Вал Стоева - ръководител на фондация " Детски книги " и уредник на обичаната на децата премия " Бисерче вълшебно " ; Светлозар Желев - шеф на Националния център за книгата към НДК и уредник на премиите " Перото " ; Искра Джанабетска - една от създателките на платформата " Книговище " и програмен шеф на Софийския интернационален книжовен фестивал за деца и младежи, прецизираха от АКБ.

" Участието ни с внушителен щанд в юбилейното издание на панаира в Болоня за нас е голяма наслада, тъй като точно детските книги трансформират децата в положителни и сполучливи възрастни. Присъствието на България тази година е от голяма важност за развиването на промишлеността и за популяризирането на културата на страната ни на интернационалната сцена ", споделя Десислава Алексиева, ръководител на Асоциация " Българска книга ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР