Асеновград ще отпразнува Международния ден на йога с две мероприятия

...
Асеновград ще отпразнува Международния ден на йога с две мероприятия
Коментари Харесай

Асеновград ще отпразнува Международния ден на йога

Асеновград ще отпразнува Международния ден на йога с две мероприятия в града. Празникът се отбелязва на 21-ви юни. В Градския парк, под сянката на красивите и освежаващи въздуха дървета, тъкмо в 07:00 ч. тази сряда ще стартира уравновесена йога процедура. Т.нар. асани (йога пози) ще загреят всички стави на участниците в самодейността.
 
Ще бъдат направени 12 цикъла от Слънчевия привет. Накрая упражненията ще завършат с дихателни практики, посредством които да се резервира акумулираната витална сила (прана). Слънчевият привет (Суря намаскар) се състои от три детайла – форма, сила и темп. 12-те пози основават физическата матрица, в която се вплита формата на практиката.
 
Изпълняването на тези асани в уравновесена, ритмична поредност отразява ритмите на вселената: 24-те часа на денонощието, 12-те зодиакални етапи на годината и биоритмите на личното ни тяло. Чрез практиката Слънчев привет мозъкът се трансформира и трансформира. Подобрява се физическата жизнеспособност и здраве. Тези, които имат постелки за йога, могат да си ги носят в Градския парк.
 
За останалите, които нямат, такива ще бъдат обезпечени. Другото място, на което ще се организира йога процедура във връзка празника, е сцената на актуализирания площад " Акад. Николай Хайтов ". Датата и часът са същите – 21-ви юни, 07:00 ч. Участниците ще извършват с боси стъпала упражненията.
 
В деня на лятното слънцестоене, дружно и в синхрон, десетки фенове на йога ще изпълнят 108 пъти Слънчевия привет. Всеки искащ ще може да се включи, съгласно физическите си благоприятни условия или времето, с което разполага. На място също ще има обезпечени стеснен брой постелки. *Събитията са готови от два клуба по йога в града.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР