Асеновград отбелязва Международния ден на доброволеца (5 декември) с екоакция

...
Асеновград отбелязва Международния ден на доброволеца (5 декември) с екоакция
Коментари Харесай

Екоакция Зелена събота край Асеновград

Асеновград отбелязва Международния ден на доброволеца (5 декември) с екоакция " Зелена събота ". Инициативата е на съдружие " Устремени " и се организира обичайно, като тази година ще се състои на 07.12.19 година Мероприятието е непринудено и в него може да се включи всеки.
Част от дейностите, които ще правят доброволците, е полагане на нова и ободряване на остарялата маркировка по маршрута Асеновград - параклис " Свети Трифон " - отклонение за " Гонда вода " и изоставената хижа " Момина сълза ". За това трасе са нужни трима души за преместване на материали или за маркиране, споделят уредниците. Осигурени са лидер, ръководител-маркировчик, указателни табели и други нужни материали. Двама доброволци са нужни и за преместване на материали и работа по полагане на бетонни постаменти на осведомителна табела по екопътека " Кутра ", като са обезпечени превоз и принадлежности.
Други двама души са нужни за ободряване на маркировката и слагане на указателни табели по същата екопътека - за преместване на материали или за маркиране. Осигурени са лидер, ръководител-маркировчик, указателни табели и материали за маркиране. Търси се и водач с автомобил с опция за транспортиране на участниците в маркирането по маршрута от местността над някогашния ресторант " Високата пещ " до Асеновград, като горивото ще бъде заплатено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР