Асеновград. 4-ти артилерийски полк-Асеновград ще се включи активно в програмата

...
Асеновград. 4-ти артилерийски полк-Асеновград ще се включи активно в програмата
Коментари Харесай

Кап. Емил Григоров, 4-ти артилерийски полк-Асеновград: Полкът ще се включи активно в програмата на Общината за отбелязване на 132 години от Съединението на България

Асеновград. 4-ти артилерийски полк-Асеновград ще се включи интензивно в програмата на Общината за отбелязване на 132 години от Съединението на България. Това сподели за Радио „ Фокус “-Пловдив капитан Емил Григоров, старши експерт в командването на полка. По думите му военнослужещите вземат участие в няколко от проведените мероприятия, отдадени на празника.
„ На 5-ти септември от 11.00 часа, пред паметната плоча на Пере Тошев, военнослужещите ще вземат участие в обред по поднасяне на венци. Тези ритуали ще бъдат извършени също от 16.00 часа в село Конуш пред паметника на Конушенската чета, както и от 18.00 часа при село Новаково, пред паметника на поп Ангел Чолаков “, уточни кап. Емил Григоров.
Той добави, че Пере Тошев и поп Ангел Чолаков са видни деятели от епохата на Съединението на България и най-много - от тази на Сръбско-българската война от 1885 година. „ И двамата са взели участие и са били ранявани. Действително, както на тях, по този начин и на останалите участници в Съединението и Сръбско-българската война, би трябвало да бъдем признателни, без значение какъв брой по-късно в годините. В случая са 132 години и те от разстояние на времето не са толкоз доста, само че за нас значат доста. Колкото по-напред отиваме в годините, толкоз повече би трябвало да подчертаваме върху това, което са сторили за нас предшествениците ни “, уточни кап. Емил Григоров.
По думите му военнослужещите правят оценка всичко, което предците ни са направили в името на народа, неговата независимост, обединяване и самостоятелност.
Тони МИХАЙЛОВ

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР