Асеновград. 21-годишният Георги Тачев извади Богоявленския кръст от студените води

...
Асеновград. 21-годишният Георги Тачев извади Богоявленския кръст от студените води
Коментари Харесай

Пловдив: 21-годишният Георги Тачев извади Богоявленския кръст от студените води на река Чая в Асеновград

Асеновград. 21-годишният Георги Тачев извади Богоявленския кръст от студените води на река Чая в Асеновград. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от пресцентъра на Общината. Младежът е студент в Пловдивския университет в компетентност „ Физическо образование и спорт ”. За подвига си той е получил 10-литрово буре станимашки мавруд и парична премия от 150 лева, които са му връчени от кмета на Общината доктор Емил Караиванов.
За светия кръст в река Чая тази година са се хвърлили 35 млади мъже и момчета. За първи път архиерейският наместник отец Йордан подари Светия кръст на неговия избавител Георги. Той пожела на всички здраве и триумфи през годината.
Празникът в Асеновград е почнал с литийно шествие от храмовете на града до пешеходния мост. Спасяването на кръста е съпроводено от топовни гърмежи и стартиране на бял гълъб като знак на Светия Дух. Тържеството е траяло на централния площад „ Акад. Николай Хайтов ”, където командирът на 4-ти артилерийски полк полк. Лъчезар Мишев е приел почетния строй, а отец Йордан е осветил бойните флагове на воините. Тържеството за Богоявление в Асеновград е приключило с национална музика и доста въодушевление.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР