Асене, кажѝ си! Василев, признай си!Мислиш, че не се досещаме

...
Асене, кажѝ си! Василев, признай си!Мислиш, че не се досещаме
Коментари Харесай

Колтуклиева: Слави, искай й оставката на тази хлевоуста чиновничка Лена! Позори твоите хора

Асене, кажѝ си! Василев, признай си!

Мислиш, че не се досещаме ли?!

Нека да е ясно. Министърът на финансите е този, който не желае непознат човек да бъде определен за шеф на Българска национална банка. Не просто не желае, в суматоха е!

Защото единствено от камбанарията на Българска народна банка се вижда какво тъкмо се прави в МинФин: по какъв начин се пренасочват парични потоци, по какъв начин се правят разплащанията по европейските стратегии, къде се върви по ръба на закона и по какъв начин се прескача оттатък него.

Затова министър председателят рискува съдружния мир! Защото финансовият министър го натиска. И то крепко го пристиска до стената.

Затова се прави всичко допустимо Любомир Каримански да се откаже в интерес на Андрей Гюров.

Видя се към този момент, че ръководителят на парламентарната група на “Продължаваме смяната ” е изцяло несъответствуващ за гуверньор; разкриха се лъжите с дипломната му работа, с прикритата му работа в съветска банка във Виена.

Защо Андрей Гюров?! Защото Андрей Гюров е приближен човек на Кирил Петков!

Андрей Гюров е заведен при Кирил Петков преди изборите през ноември 2021 година персонално от най-хубавия му другар от детските години, от съседа му на ул. ”Цар Иван Шишман ” и съученик от съветското учебно заведение, от неговия кумец Борис Георгиев. Родителите на Борис Георгиев от дълго време са забогатели и са се преместили да живеят във Виена. Именно във Виена са се срещнали Андрей Гюров и Борис Георгиев.

“Продължаваме смяната ” провежда огромна акция за дискредитирането на Любомир Каримански, всичките й присъдружни медии се надпреварваха да го очернят. В злонамерените офанзиви се включиха даже ръководителят на Народното събрание Николай Минчев и говорителката на държавното управление Лена Бориславова.

Слави, искай й оставката на тази хлевоуста чиновничка! Тя може да е началничка на началника и да върти Кирил на дребния си пръст, само че ти не й позволявай повече да позорѝ твоите хора.

Вчера Кирил Петков, който стартира час-по-час да си изпуска нервите, е изкрещял пред Тошко Йорданов гнусна дрънканица с обиди и хули против Любомир Каримански. Затова привечер Слави Трифонов се разгневѝ! И към този момент е невероятно да отстъ̀пи.

Какво още се случи през вчерашния ден? Депутатите от “Продължаваме смяната ”, от Българска социалистическа партия и от Демократична България не отидоха на съвещанието на парламентарната комисия по бюджет и финанси и по този начин провалиха гледането на законови промени, препоръчани от вицепремиера и министър на районното развиване Гроздан Караджов, който е от квотата на “Има подобен народ ”. Освен това Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България демонстрираха на Любомир Каримански, че са на крачка от това да го смъкват от председателското място в комисията.

Нагло. Безпардонно. Брутално.

Никога съдружни сътрудници не са си правили такива мръсни номера.

В отговор – Тошко Йорданов е разпоредил на депутатите от “Има подобен народ ” да не влизат на съвещания на парламентарните комисии и да не гласоподават за законопроекти, препоръчани от “Продължаваме смяната ”.

Война! Безпрецедентна война в Народното събрание!

От фейсбук на журналистката Соня Колтуклиева

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР